BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Union gaat in zee met Brusselse brouwerij En Stoemelings voor ‘1897'-bier

Sint-Gillis/VorstDe Brusselse voetbalclub Union-Saint-Gilloise verrast niet enkel op het veld, maar nu ook naast het veld. De huidige nummer één in de Jupiler Pro League stelt dinsdag haar nieuwe bier ‘1897' voor, naar het stichtingsjaar van de club. Union gaat hiervoor in zee met de Brusselse brouwerij En Stoemelings. 

 1. Brusselse regering lanceert projectoproep voor uitrol privélaadpalen
  Brussels Gewest

  Brusselse regering lanceert projectop­roep voor uitrol privélaad­pa­len

  De Brusselse regering lanceert donderdag een projectoproep om de uitrol van laadpalen voor elektrische voertuigen een boost te geven. Alle eigenaars van privéparkings in Brussel maken kans op een subsidie, op voorwaarde dat hun laadpalen op groene stroom werken, openbaar zijn en 24 uur per dag en zeven dagen per week toegankelijk zijn. Dat meldt minister voor Klimaattransitie, Leefmilieu en Energie Alain Maron (Ecolo).
 2. Bryan Smeets eerste inkomende transfer voor ambitieus RWDM: “Seizoen kan niet snel genoeg beginnen”
  voetbal 1B

  Bryan Smeets eerste inkomende transfer voor ambitieus RWDM: “Seizoen kan niet snel genoeg beginnen”

  Nadat Jarno Libert eerder had beslist RWDM na drie seizoenen te verlaten voor een nieuw avontuur bij reeksgenoot Lierse, realiseerde de Brusselse club met de komst van Bryan Smeets van Lommel SK een eerste inkomende transfer. De Nederlander tekende een contract voor twee seizoenen met optie. Voorts kondigde RWDM aan een samenwerking op te starten met tweedenationaler RSD Jette.
 3. Brusselse sterrenchefs blikken in spanning vooruit op uitreiking Michelinsterren: “Een beetje zoals de rapporten op school”
  PREMIUM
  Brussel/Ganshoren

  Brusselse sterren­chefs blikken in spanning vooruit op uitreiking Michelin­ster­ren: “Een beetje zoals de rapporten op school”

  Maandag vindt de hoogmis van de gastronomische wereld opnieuw plaats: de uitreiking van de Michelinsterren. We meten de temperatuur op bij de Brusselse sterrenchefs Lionel Rigolet (Comme Chez Soi), Franco Spinelli (San Daniele), Giovanni Bruno (Senzanome) en Kevin Lejeune (La Canne en Ville). De Michelins blijven een belangrijke barometer, maar heiligmakend zijn ze nu ook weer niet, lijkt de algemene tendens. “Wie graag gaat tafelen, moet niet alleen op Michelin steunen, maar ook zelf op ontdekking gaan.”