Ivan Uytterhaegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ivan Uytterhaegen. © Marc Baert

Union-fan Ivan (69) telt af naar eerste clash met stadsrivaal Anderlecht op hoogste niveau in 48 jaar: “Op Union voelen Brusselaars zich thuis”

Sint-GillisZondagavond om 18 uur kijken Anderlecht en Union elkaar nog eens in de ogen op het hoogste voetbalniveau in ons land. Het is 48 jaar geleden dat naast Anderlecht ook Union haar opwachting maakt in eerste klasse. Ivan Uytterhaegen (69) tekende toen al present voor de Brusselse voetbalklassieker. “We moesten als kleine ketjes vooraan tegen het terrein gaan staan, want in de mensenzee konden we niets zien.”

 1. Politie opent vuur op wagen in Wetstraat: autobestuurder vrijgelaten na verhoor
  Play
  Brussel

  Politie opent vuur op wagen in Wetstraat: autobe­stuur­der vrijgela­ten na verhoor

  De Brusselse politie heeft zondagochtend het vuur geopend op een wagen die was ingereden op een politievoertuig en op een politie-inspecteur zou afgereden zijn. De autobestuurder raakte daarbij gewond en kon ingerekend worden. Na verhoor werd de bestuurder vrijgelaten. “Uit de eerste vaststellingen blijkt dat hij niet de bedoeling had de politieman aan te rijden”, zegt Brussels parketwoordvoerder Willemien Baert. Door het incident was de Wetstraat zondagvoormiddag gedeeltelijk afgesloten tussen de Tweekerkenstraat en de Handelsstraat.
 2. Ex-agenten die ook koppel vormen, horen plots dat man die hen neerstak vervroegd vrijgelaten is: “Na zes jaar lijden we nog... en nu kan hij ook nog eens wraak op ons nemen”
  PREMIUM
  Brussel

  Ex-agen­ten die ook koppel vormen, horen plots dat man die hen neerstak vervroegd vrijgela­ten is: “Na zes jaar lijden we nog... en nu kan hij ook nog eens wraak op ons nemen”

  Precies zes jaar geleden werden politie-inspecteur Filip de Pauw (65) en zijn levenspartner, politieagente Kasia Marcq (38), in Schaarbeek aangevallen met een mes door ex-bokser Hicham Diop. Het fysieke leed en de herinneringen aan de traumatische ervaring maken het moeilijk om terug te keren naar een normaal leven. Het nieuws dat Diop nu ook vervroegd is vrijgelaten, was dan ook een nieuwe opdoffer voor het koppel. Zeker toen bleek dat de man al meer dan een maand niet meer achter tralies zat toen Filip en Kasia erachter kwamen. “Hij heeft zijn straf uitgezeten, maar wij hebben levenslang gekregen.”
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. “Al twee jaar in dienst, maar nog geen centimeter vooruitgang geboekt in luchthavendossier”: actiecomité snoeihard voor minister Gilkinet
  PREMIUM
  Zaventem

  “Al twee jaar in dienst, maar nog geen centimeter vooruit­gang geboekt in luchthaven­dos­sier”: actieco­mité snoeihard voor minister Gilkinet

  De Belgische Unie tegen Geluidshinder (UBCNA-BUTV) haalt snoeihard uit naar federaal mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo). Volgens het actiecomité, dat de belangen van inwoners van enkele Brusselse en oostrandgemeenten behartigt, heeft de minister de voorbije twee jaar niets gedaan in het luchthavendossier. “Bovendien weigert hij alle contact”, klinkt het. Gilkinet zegt dat er wel naar oplossingen gezocht wordt.