In de Ukkelse wijk Calevoet maken de oude kantoorsites van Therabel en AstraZeneca binnenkort plaats voor een nieuwe groene woonwijk.
Volledig scherm
In de Ukkelse wijk Calevoet maken de oude kantoorsites van Therabel en AstraZeneca binnenkort plaats voor een nieuwe groene woonwijk. © CORES Development, LIFE, MIIX

Ukkel krijgt er een groene woonwijk bij: 250 extra appartementen in Calevoetwijk tegen 2024

UkkelDe oude AstraZeneca- en Therabel-site in de Ukkelse Calevoetwijk moet tegen 2024 omgevormd worden tot een groene woonomgeving. Er is in de plannen niet alleen plaats voor 250 appartementen en penthouses, maar ook voor een crèche en praktijkruimtes.

 1. Bestuurder ‘betrapt’ in lage-emissiezone... die pas vijfhonderd meter verder begint. “Velen weten niet dat boete onterecht is”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw/Anderlecht/Brussel

  Bestuurder ‘betrapt’ in la­ge-emissiezo­ne... die pas vijfhon­derd meter verder begint. “Velen weten niet dat boete onterecht is”

  Wie een boete krijgt in de lage-emissiezone (LEZ) in Brussel controleert best of de vaststellingen wel kloppen. Heel wat bestuurders kregen ten onrechte een boete van 350 euro toen ze via de Bergensesteenweg (N6)de hoofdstad binnen reden. “Ik zag als snel dat er iets fout was maar niet iedereen zoekt op waar die zone begint”, zegt Patrick Verheirstraeten.
 2. Bezetters moeten Brusselse Muntschouwburg (wellicht) verlaten: “We mochten enkel onder toezicht naar het toilet”
  Brussel

  Bezetters moeten Brusselse Muntschouw­burg (wellicht) verlaten: “We mochten enkel onder toezicht naar het toilet”

  Twee weken lang mocht een tiental mensen uit de cultuursector De Munt bezet houden. Onderhandelingen met het Brusselse operahuis over een verlengd verblijf gingen in de nacht van zaterdag op zondag de mist in, maar kregen zondagavond toch nog een staartje. ‘Bezet La Monnaie Occupée’ noemt de actie geslaagd, hoewel ze de manier waarop de Munt is omgegaan met haar bezetters betreurt. “Wij zouden de toekomst van dit cultuurhuis kunnen zijn, maar we worden niet gehoord.”
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee