De nabestaanden hielden bij een eerdere zitting een protestmars
Volledig scherm
De nabestaanden hielden bij een eerdere zitting een protestmars © Marc Baert

Uitspraak over dodelijke politieachtervolging op 9 februari

BrusselDe Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist op 9 februari of het dossier over de achtervolging die in mei 2017 het leven kostte aan twee jonge twintigers, moet worden teruggestuurd naar het parket. De raadkamer had daartoe beslist, nadat het parket had gevraagd om de agenten die bij die achtervolging betrokken waren, buiten vervolging te stellen, en het parket was tegen die beslissing in beroep gegaan. Voor de KI heeft het parket-generaal zich nu toch akkoord verklaard met de beslissing van de raadkamer.

  1. Indringster ambtswoning Jambon riskeert mogelijk vijf tot tien jaar: “Ik vlieg toch de cel niet in omdat ik daar een beetje op een laptop schreef?”
    PREMIUM
    LEUVEN/BRUSSEL

    Indring­ster ambtswo­ning Jambon riskeert mogelijk vijf tot tien jaar: “Ik vlieg toch de cel niet in omdat ik daar een beetje op een laptop schreef?”

    De Leuvense Marie Samijn (27), de vrouw die in december tijdens een geniepig bezoekje het coronabeleid aan de kaak stelde in de ambtswoning van Jan Jambon (N-VA), moet zich voor haar passage in het Errerahuis dan toch verantwoorden in de correctionele rechtbank van Brussel. “Wat die duw aan de conciërge betreft: ik ben een vreedzaam persoon en zou nooit iemand duwen.”