AFP
Volledig scherm
© AFP

Uber geeft vergoeding van 500 euro aan getroffen Brusselse chauffeurs

Brussels GewestTaxibedrijf Uber heeft beslist om een fonds van één miljoen euro op te richten om de chauffeurs te ondersteunen die sinds vrijdag geen ritten meer kunnen uitvoeren in Brussel. De in aanmerking komende chauffeurs ontvangen elk 500 euro.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. “Mijn achtjarige zoon is alleen naar huis gestuurd”: school wijst jongen die geen mondmasker draagt de deur
  PREMIUM
  Laken

  “Mijn achtjarige zoon is alleen naar huis gestuurd”: school wijst jongen die geen mondmasker draagt de deur

  De achtjarige Rayan Dardenne beleefde woensdag een schooldag die hij niet snel zal vergeten. Go! basisschool ‘t Plantzoentje in Laken besliste plots dat Rayan dan toch een mondkapje moest opzetten terwijl hij dat al sinds begin december niet hoefde te dragen. De scholengroep zegt dat het gedoogbeleid voor de leerling stopgezet is. “We hebben de jongen ook pas naar huis laten gaan na goedkeuring van zijn vader.”
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.