In maart voerden chauffeurs van Uber ook al actie in Brussel (archiefbeeld).
Volledig scherm
In maart voerden chauffeurs van Uber ook al actie in Brussel (archiefbeeld). © Marc Baert

Uber-chauffeurs betogen tegen controles smartphonegebruik

BrusselZowat 150 à 300 Uber-chauffeurs bliezen vrijdag om 10 uur verzamelen aan de Pachecolaan in het centrum van Brussel. Ze protesteren tegen de toepassing van een wet van 1995, die het gebruik van smartphones verbiedt door chauffeurs die via platformen zoals Uber werken. De stoet trok zonder incidenten richting het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), waarna een delegatie met het kabinet van Vervoort kon spreken.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. BINNENKIJKER. Boetiekhotel Teddy Picker in de hippe Dansaertwijk: “Al onze kamers zijn betaalbare suites mét eigen tuintje”
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KER. Boetiekho­tel Teddy Picker in de hippe Dansaertwijk: “Al onze kamers zijn betaalbare suites mét eigen tuintje”

  Op zoek naar een bijzondere plek om te overnachten in de hoofdstad? Probeer eens het Teddy Picker-hotel uit. Dat ligt niet in het centrum, maar in een rustige woonstraat in de Dansaertwijk, heel populair onder de Vlaamse Brusselaars. Tim Siaens belooft ruime én groene suites, waar je je een echte ‘local’ waant. “Veel gasten zeggen ons dat ze niet de behoefte hebben om naar buiten te gaan", glimlacht Tim, die ons rondleidt en de stevige plannen voor het hotel uit de doeken doet. “In ons nieuwe restaurant komt een volledige octopus op tafel.”
  Brussel