Studeren bij Brik
Volledig scherm
Studeren bij Brik © Brik

Twintigtal studenten blokt de nacht door bij Brik

Een twintigtal studenten heeft in de nacht van maandag op dinsdag een hele nacht geblokt. Het was de eerste keer dat de servicedesk voor studenten zijn ‘Study Space’ open gooide om ’s nachts te studeren.

 1. Expo rond striptekenaar Charel Cambré landt in Brussel: “Mijn werk heeft soms een kritische ondertoon, maar het moet vooral plezant blijven”
  PREMIUM
  Brussel

  Expo rond stripteke­naar Charel Cambré landt in Brussel: “Mijn werk heeft soms een kritische ondertoon, maar het moet vooral plezant blijven”

  Een succesvolle spin-off van Suske en Wiske, tientallen albums rond het koningshuis en honderden karikaturen en cartoons: het is maar een greep uit het veelzijdig oeuvre van Charel Cambré, de Kempenaar die vorig jaar met de Bronzen Adhemar Vlaanderens belangrijkste stripbekroning in de wacht sleepte. Sinds vandaag loopt daarom de brede overzichtsexpo ‘In het hoofd van Charel Cambré’ in het Stripmuseum in Brussel. Een primeur. “Van het koningshuis heb ik nog geen reactie ontvangen, maar naar het schijnt kunnen ze wel lachen met mijn werk.”
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.