Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

Tweede editie Dag van het Dierenwelzijn in Brussel: “Inwoners sensibiliseren rond het thema”

BrusselZondag 2 oktober vond de tweede editie van Dag van het Dierenwelzijn plaats in de hoofdstad. Tussen 11 uur en 16 uur werden tal van activiteiten opgezet in de kinderboerderij van het Maximiliaanpark.

 1. Politievakbond geeft politiek veeg uit de pan na rellen in Brussel: “Al meer dan 20 jaar no-gozones, maar politiek heeft dat altijd ontkend”
  Play
  77

  Politievak­bond geeft politiek veeg uit de pan na rellen in Brussel: “Al meer dan 20 jaar no-gozones, maar politiek heeft dat altijd ontkend”

  De rellen in Brussel na de WK-wedstrijd tussen België en Marokko blijven nazinderen. Brussels burgemeester Philippe Close (PS), minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld) waren er gisteren snel bij om de rellen te veroordelen, maar politievakbond VSOA wijst vanochtend de politiek met de vinger. “We zien al 30 jaar dat bendes van elke gelegenheid gebruikmaken om rel te schoppen. Er zijn al meer dan 20 jaar no-gozones in de hoofdstad, maar de politiek heeft dat altijd ontkend”, zei ondervoorzitter Vincent Houssin op Radio 1.
 1. Parkeervakken, extra signalisatie en fietsstraat houden hardrijders niet tegen in Alsemberg: “Trajectcontrole enige oplossing in woonwijk”
  PREMIUM
  Alsemberg/Sint-Genesius-Rode

  Parkeervak­ken, extra signalisa­tie en fiets­straat houden hardrij­ders niet tegen in Alsemberg: “Traject­con­tro­le enige oplossing in woonwijk”

  Beersel controleert binnenkort de snelheid van het verkeer in de woonwijk Ingendael met ANPR-camera’s. Na jaren studiewerk en discussies werden maatregelen genomen maar dat haalde allemaal niets uit. “Trajectcontrole is de enige oplossing”, zegt schepen van Mobiliteit Kristien Vanhaverbeke (N-VA) die uitlegt waarom het verkeer door de wijk niet ontmoedigd wordt.