kerstmarkt met gesloten kraampjes
Volledig scherm
kerstmarkt met gesloten kraampjes © Marc Baert

Treurig zicht: kerstchalets houden de luikjes dicht

brusselNiet enkel de cultuursector is vanaf vandaag op slot. Ook de kerstmarkt in Brussel moest de kraampjes sluiten. De gesloten luikjes geven een trieste aanblik in de straten, en dat terwijl de cafés en winkels open zijn.

 1. Cultuursector gaat beroep aantekenen bij Raad van State tegen nieuwe maatregelen: “Deze macabere loterij gaat niet langer om gezondheid”

  Cultuursec­tor gaat beroep aantekenen bij Raad van State tegen nieuwe maatrege­len: “Deze macabere loterij gaat niet langer om gezondheid”

  Cultuurmedewerkers en sympathisanten van de cultuursector hebben op de Brusselse Kunstberg een manifestatie gehouden tegen de nieuwe coronamaatregelen. Vanaf vandaag moeten cultuurzalen weer dicht en dat gaat in tegen het advies van de expertengroep GEMS. Tijdens de protestactie werd aangekondigd dat er in de loop van volgende week beroep aangetekend zal worden bij de Raad van State in de hoop de sluiting terug te draaien. De bowlingsector zet trouwens dezelfde stap.
 2. “Wie weet op welke plekken we al hadden kunnen spelen, als deze sh*t niet gebeurd zou zijn?”: jonge artiesten moedeloos na nieuwe sluiting cultuursector

  “Wie weet op welke plekken we al hadden kunnen spelen, als deze sh*t niet gebeurd zou zijn?”: jonge artiesten moedeloos na nieuwe sluiting cultuursec­tor

  Duizenden mensen, 5.000 volgens de politie en 15.000 volgens de organisatoren, gaven vandaag gehoor aan de oproep om in Brussel te protesteren tegen de nieuwe coronamaatregelen die vooral de culturele sector treffen. Veel jonge artiesten worden moedeloos van het zoveelste gecancelde concert en het zoveelste evenement waarop ze hun talent niet kunnen laten zien. Deze nieuwe reeks maatregelen is voor hen een zoveelste obstakel op hun weg naar een doorbraak.
 3. Cinemazalen in Brussel lopen vol. “De stekker er wéér uittrekken is dom”
  Brussel

  Cinemaza­len in Brussel lopen vol. “De stekker er wéér uittrekken is dom”

  De protestactie van de cultuursector brengt al meteen meer volk op de been in de cinemazalen zelf. Die moesten vanaf vandaag normaal potdicht blijven maar verschillende cinema's in de hoofdstad lieten deze week al weten dat ze zich niet aan die regel zouden houden. En nog meer: de Brusselse politie liet meteen ook weten dat ze daar geen controle op zouden uitvoeren. Gevolg? Blije gezichten aan de kleinere cinema’s in Brussel vandaag.
 1. Ambulancier moet vuistslag incasseren, collega bespuugd: “Als straffen niet strenger worden, dan zal agressie tegen hulpverleners alleen maar toenemen”
  PREMIUM

  Ambulan­cier moet vuistslag incasseren, collega bespuugd: “Als straffen niet strenger worden, dan zal agressie tegen hulpverle­ners alleen maar toenemen”

  Twee Brusselse ambulanciers zijn vrijdag het slachtoffer geworden van agressie terwijl ze hun job aan het doen waren. Eén van hen moest zelfs een vuistslag incasseren, een andere werd bespuugd. Voor de vakbond is de maat vol. “Men wil meer vrouwen bij de brandweer, maar welke vrouw wil zomaar op haar gezicht laten kloppen?”, klinkt het. De vakbond roept de regering tot actie op.
  Brussel
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.