Openbare dronkenschap leidt in sommige centrumwijken tot veel overlast.
Volledig scherm
Openbare dronkenschap leidt in sommige centrumwijken tot veel overlast. © Baert Marc

Totaalverbod op alcoholconsumptie op straat in centrum van Brussel: “Hopen dat dit niet de norm wordt”

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) vaardigt een verbod uit op de consumptie van alcohol op straat in het centrum van de stad. Je mag alleen nog drinken op een terrasje of bij een café. Alcohol kopen in de winkel mag wel nog. Aanleiding is de overlast door daklozen met een alcoholproblematiek in bepaalde centrumwijken.

 1. Stad Brussel laat plexischermen toe bij heropening terrassen: “Het staat in het protocol, dus het mag”
  Brussel

  Stad Brussel laat plexischer­men toe bij heropening terrassen: “Het staat in het protocol, dus het mag”

  Brussels schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (DéFi) is niet opgezet met de aankondiging van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) dat er geen plexischermen tussen tafels mogen staan om ze zo dichter bij elkaar te kunnen zetten. Volgens het protocol dat de stad donderdag ontving, mag dat wel. En dus houden ze in de stad Brussel vast aan dat protocol.
 2. Vervoort roept tijdens 32e Irisfeest Brusselaars op om zich te laten vaccineren: “Licht aan het einde van de coronatunnel”
  Brussel

  Vervoort roept tijdens 32e Irisfeest Brusse­laars op om zich te laten vaccineren: “Licht aan het einde van de coronatun­nel”

  Na de jubileumeditie in 2019 verloopt het 32ste Irisfeest, het feest van het Brussels Gewest, dit weekend voor het tweede opeenvolgende jaar nagenoeg volledig digitaal. “Maar door jullie veerkracht en moed en de vaccinatie, komt er stilaan licht aan het einde van de coronatunnel”, zegt minister-president Rudi Vervoort in een videoboodschap samen met de voorzitter en ondervoorzitter van het Brussels Parlement, Rachid Madrane en Guy Vanhengel, en met muziek van Daan en Blanche.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein