Enkele archiefbeelden van de Fuse in de jaren 1990.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele archiefbeelden van de Fuse in de jaren 1990. © Fuse

Toen de leden van Daft Punk nog verlegen kereltjes zonder helm waren en techno ‘des duivels’ was: terug naar de begindagen van technotempel Fuse

BrusselEen ‘drugskot’ met een muziekgenre van 'blops en bleeps’. Nee, discotheek Fuse was in 1994 geen welkome gast in de Brusselse Blaesstraat. Vandaag is de nachtclub omgevormd tot exporuimte waar met beelden, posters en gadgets het relaas van de discotheek verteld wordt. Hoofdrolspelers Peter Decuypere en Trish Van Eynde nemen ons mee naar de beginjaren van Brussels bekendste nachtclub. “Deejays boeken? Dat moest met de telefoon van Conchita - ‘Madame Pipi’ - aan de overkant.”

  1. Versuz is 20 jaar: hoe familiebedrijf met Willy Somers op het podium uitgroeide tot dansmekka
    PREMIUM
    Hasselt / Haacht

    Versuz is 20 jaar: hoe familiebe­drijf met Willy Somers op het podium uitgroeide tot dansmekka

    De Versuz bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd. Sinds de opening in 2002 kwam KRC Genk er onder meer haar kampioenentitel vieren en passeerden wereldsterren als Craig David, Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta, Martin Solveig en DJ Tiësto er de revue. Maar wat deed deze discotheek zo anders dan de rest, dat de tand des tijds er nu nog steeds geen vat op lijkt te hebben?