Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Tiental P-treinen geschrapt door corona-uitval bij personeel

Brussels GewestSpoorwegmaatschappij NMBS ziet zich genoodzaakt om tijdelijk een tiental piekuurtreinen van en naar Brussel te schrappen omdat steeds meer medewerkers uitvallen wegens ziekte of in quarantaine moeten. Dat meldde de spoorwegmaatschappij zaterdag. De maatregel gaat maandag in.

 1. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 2. Lambiekbrouwers genomineerd voor Toerisme Awards
  Beersel/Halle

  Lambiek­brou­wers genomi­neerd voor Toerisme Awards

  Twee lambiekbrouwers uit de Zennevallei zijn samen met zeven andere ondernemers genomineerd voor de Toerisme Awards van de provincie Vlaams-Brabant. Het gaat om de award van ‘dé toeristische onderneming 2023’ die gekozen wordt door de sector zelf. Het gaat om het Bierhuis van brouwerij Oud Beersel en Brouwerij Boon in Halle die een beershop en een bezoekerscentrum opende op de site. “De kandidaten voor deze Award hebben zichzelf als onderneming heruitgevonden en hun toeristisch aanbod reikt verder dan de corebusiness van de onderneming”,laat de provincie Vlaams-Brabant weten. “Zij hebben een succesvol toeristisch project uitgewerkt dat een voorbeeld is op het vlak van klantenbeleving en ondernemingszin én betekenen een meerwaarde voor het toeristisch aanbod in Vlaams-Brabant” Op 29 maart worden de verschillende Awards uitgereikt op een gala-avond in het PIVO in Asse. 300 genodigden uit de sector zullen er de winnaars als eerste met hun Award zien pronken.
 3. Brusselse Nachtraad wil Fuse laten erkennen als immaterieel erfgoed: “Willen vermijden dat heel de sector stilvalt door klachten”
  Brussel

  Brusselse Nachtraad wil Fuse laten erkennen als immateri­eel erfgoed: “Willen vermijden dat heel de sector stilvalt door klachten”

  8 februari houdt de Brusselse Nachtraad een tweede werkgroep met verschillende instanties rond de toekomst van de Fuse. Een van de voorstellen is de erkenning als immaterieel erfgoed. Zo hoopt men de sluiting van de nachtclub te voorkomen na een klacht van een buur. “Er is een nieuw en duidelijk juridisch kader nodig dat de rechten van de buurt en de club met elkaar kan verzoenen.”
 1. Truckers eisen al jaren volledige carpoolparking op, stadsbestuur grijpt in: “Enkel voor Halse chauffeurs zoeken we naar oplossingen”
  PREMIUM
  Halle

  Truckers eisen al jaren volledige carpoolpar­king op, stadsbe­stuur grijpt in: “Enkel voor Halse chauffeurs zoeken we naar oplossin­gen”

  Truckers palmen een carpoolparking op de Edingensesteenweg in. Van carpoolen is al vijf jaar geen sprake meer. Halle neemt daarom maatregelen. De chauffeurs moeten andere oorden opzoeken. Intussen zoekt het stadsbestuur wel naar oplossingen voor de Halse truckers. Schepen Bram Vandenbroecke (Groen) licht een tipje van de sluier op.