Christophe en Ingrid.
Volledig scherm
Christophe en Ingrid. © Baert Marc

Tien Brusselaars storten al hun geld op één rekening: “Wij vertrouwen blind op ieders verantwoordelijkheid”

Je maandloon laten storten op een gemeenschappelijke rekening, waarvan alle deelnemers naar eigen lust geld kunnen afhalen. Dat is het idee achter The Common Wallet. “Wij willen op een speelse manier experimenteren met bezit.”

10 reacties

 • Marc Spandel

  2 jaar geleden
  Gaan de kleinverdieners die normaal gezien géén belasting op inkomen moeten betalen, dan ook mee betalen voor de belastingen op inkomen van de grootverdieners?
 • Ronny Cuypers

  2 jaar geleden
  Kunstenaars zijn mensen die de kunst verstaan om iets met een materiaalwaarde van 100 euro te verkopen voor 100 000 euro.
 • Eddy Verbiest

  2 jaar geleden
  Die kunstenaars toch, allemaal tegen het kapitalisme en ze willen allemaal niet meedoen met de consumptiemaatschappij en ze willen hun vrijheid behouden. Maar wel allemaal leven van de rechtstreekse en onrechtstreekse subsidies, dat mag dan weer wel ;-)
 • George Vandewalle

  2 jaar geleden
  wij zitten al in zo een gedwongen systeem waar je iedere maand de helft van je inkomen moet afgeven en je er zelf niks mee mag doen.
 • Jean van Ravestyn

  2 jaar geleden
  allemaal mooi tot er iemand vind dat hij een mooie villa wil kopen terwijl de anderen sober leven , vroeg of laat loopt het toch mis
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid