Christophe en Ingrid.
Volledig scherm
Christophe en Ingrid. © Baert Marc

Tien Brusselaars storten al hun geld op één rekening: “Wij vertrouwen blind op ieders verantwoordelijkheid”

Je maandloon laten storten op een gemeenschappelijke rekening, waarvan alle deelnemers naar eigen lust geld kunnen afhalen. Dat is het idee achter The Common Wallet. “Wij willen op een speelse manier experimenteren met bezit.”

10 reacties

 • Marc Spandel

  4 jaar geleden
  Gaan de kleinverdieners die normaal gezien géén belasting op inkomen moeten betalen, dan ook mee betalen voor de belastingen op inkomen van de grootverdieners?
 • ronny cuypers

  4 jaar geleden
  Kunstenaars zijn mensen die de kunst verstaan om iets met een materiaalwaarde van 100 euro te verkopen voor 100 000 euro.
 • Arne Damman

  4 jaar geleden
  Die kunstenaars toch, allemaal tegen het kapitalisme en ze willen allemaal niet meedoen met de consumptiemaatschappij en ze willen hun vrijheid behouden. Maar wel allemaal leven van de rechtstreekse en onrechtstreekse subsidies, dat mag dan weer wel ;-)
 • Frans Peeters

  4 jaar geleden
  wij zitten al in zo een gedwongen systeem waar je iedere maand de helft van je inkomen moet afgeven en je er zelf niks mee mag doen.
 • Jean van Ravestyn

  4 jaar geleden
  allemaal mooi tot er iemand vind dat hij een mooie villa wil kopen terwijl de anderen sober leven , vroeg of laat loopt het toch mis
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Twee Vilvoordse horecazaken gesloten op last van burgemeester: “We doen nochtans alles wat ze vragen. De politie en brandweer bestellen hier zelf ook”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Twee Vilvoordse horecaza­ken gesloten op last van burgemees­ter: “We doen nochtans alles wat ze vragen. De politie en brandweer bestellen hier zelf ook”

  Aan het Heldenplein worden twee horecazaken verzegeld op verzoek van burgemeester Hans Bonte (Vooruit). Het gaat om Thai Wok Express en Mr. Burger, beide van dezelfde eigenaar. Bonte haalt meerdere vastgestelde inbreuken aan, maar de eigenaar zelf valt naar eigen zeggen uit de lucht: “Ze pakken me alles af wat ik heb.”
 1. Geen centrummanager meer wegens te duur, maar wie kan Halle nu wel in verf zetten als winkelstad? “Waarom geen promo op de lijnbussen? Dan zien ze in Aalst en Ninove ook al hoe geweldig het hier is”
  PREMIUM
  Halle

  Geen centrumma­na­ger meer wegens te duur, maar wie kan Halle nu wel in verf zetten als winkelstad? “Waarom geen promo op de lijnbussen? Dan zien ze in Aalst en Ninove ook al hoe geweldig het hier is”

  Halle zet de samenwerking met de centrummanager stop. CityD-Wes Group moest twee jaar geleden het winkelgebeuren uit het slop halen maar het stadsbestuur werft nu zelf een extra medewerker aan. Waarom gaat Halle niet meer verder met de centrummanager? En hoe moet de stad de concurrentie aangaan met grote winkelcentra en steden? “Halle is een bruisende stad en dat moeten we heel breed durven promoten”, zegt schepen van Lokale Economie Johan Servé (Vooruit).
 2. Nieuw hofmaarschalkenpaar aangesteld tijdens Oenstellingsgala
  Halle

  Nieuw hofmaar­schal­ken­paar aangesteld tijdens Oenstel­lings­ga­la

  De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames Halle stelde een nieuw Hofmaarschalkenpaar aan tijdens het groot Oenstellingsgala op de campus van Don Bosco. Kensy Joris en Cynthia Petit zijn nu officieel Hofmaarschalk en Hofdame van Halle.Tijdens het evenement traden lokale artiesten op maar ook Jettie Pallettie en de Lawineboys. Hofmaarschalk Cédric I en zijn Hofdame Peggy I, zijn samen met Mini Hofmaarschalk Jochem I en Mini Hofdame Ilona I tijdens de avond ook nog opgenomen in de Orde. Jubilarissen Jenny, Pablo en Safira werden ook nog in de bloemetjes gezet voor hun bijdrage aan de vereniging. Als extra verrassing werden onder de toeschouwers acht juwelen van Juwelier Bosmans verloot. Voor het nieuwe Mini Hofmaarschalkenpaar is het wachten tot Kindercarnaval.