Belliardstraat
Volledig scherm
Belliardstraat © Marc Baert

Testproject met drie rijstroken op Belliardstraat komt er voorlopig niet

BrusselHet geplande testproject waarin de vier rijstroken van de Brusselse Belliardstraat tijdelijk zouden gereduceerd worden tot drie stroken, is voorlopig uitgesteld. Dat meldt RTBF maandag en werd aan Belga bevestigd door het kabinet van de burgemeester van Brussel.

 1. Brandweer herdenkt collega Jean-François Spelmans, die vandaag 1 jaar geleden omkwam tijdens een interventie: “Voor de collega’s die er toen bij waren, was het bijzonder moeilijk”
  PREMIUM

  Brandweer herdenkt collega Jean-François Spelmans, die vandaag 1 jaar geleden omkwam tijdens een interven­tie: “Voor de collega’s die er toen bij waren, was het bijzonder moeilijk”

  Vandaag 1 jaar geleden overleed brandweerman Jean-François Spelmans bij een tragisch ongeval. Tijdens een interventie in het voormalige Sheraton-hotel in Brussel kwam hij terecht onder een ingestorte roltrap. De Brusselse brandweer bracht woensdagochtend een pakkend eerbetoon aan hun overleden collega ‘Jeff’. “Het ongeval ligt bij iedereen nog vers in het geheugen.”
  Brussel
 2. Laatste carnavalisten verlieten dinsdagochtend de feestpleinen: politie verhinderde dat jongeren in kanaal sprongen

  Laatste carnavalis­ten verlieten dinsdagoch­tend de feestplei­nen: politie verhinder­de dat jongeren in kanaal sprongen

  Carnaval Halle zit er sinds dinsdagochtend 6 uur op. Tienduizenden mensen zakten de afgelopen dagen af naar de Halse binnenstad om te feesten en te genieten van de prachtige stoeten en de feestjes in de cafés of op de verschillende feestpleinen. De laatste nacht verliep net als zondagnacht rustig, met weinig arrestaties of mensen die medische zorgen nodig hadden. Wel opvallend: er kon verhinderd worden dat enkele jongeren in het kanaal sprongen terwijl ook een bril uit een rioolputje werd gered.
  Halle
 3. T1 Vincent Euvrard (RWDM) tevreden, maar op zijn hoede na doelpuntenfestival tegen RSCA Futures: “Zeer efficiënt en sterke doelman Defourny”
  voetbal challenger pro league

  T1 Vincent Euvrard (RWDM) tevreden, maar op zijn hoede na doelpunten­fes­ti­val tegen RSCA Futures: “Zeer efficiënt en sterke doelman Defourny”

  Door de ruime 0-4-overwinning in de derby tegen U23 Anderlecht kan RWDM twee weken genieten van zijn leidersplaats in de Challenger Pro League. Immers, door de interlandbreak trekt Beveren pas op 31 maart naar Anderlecht en ‘Meulebeik’ op 2 april naar het Kiel om er Beerschot te bekampen. De titelrace woedt onverminderd voort.
 4. Vliegende brug op weg naar Medialaan: impact van nachtelijke werken beperkt
  PREMIUM

  Vliegende brug op weg naar Medialaan: impact van nachtelij­ke werken beperkt

  Met de komst van de nieuwe brug voor fietsers en voetgangers gaan de werken aan het op- en afrittencomplex Vilvoorde-Koningslo de eindfase in. Deze brug, die conflicten tussen verschillende weggebruikers zal vermijden, liet even op zich wachten, maar zal vanaf deze week worden geplaatst. Hinder op de Brusselse Ring wordt er niet verwacht, klinkt het bij de Werkvennootschap die de werken aan de Ring coördineert.
  Vilvoorde