De huurprijs van een studentenkamer in het Brusselse is met twee procent gedaald.
Volledig scherm
PREMIUM
De huurprijs van een studentenkamer in het Brusselse is met twee procent gedaald. © Brik

Terwijl Vlaamse koten duurder worden, zakt prijs Brusselse studentenkamer lichtjes: “Blijven inzetten op kleinere, betaalbare kamers”

Brussel/Etterbeek/ElseneDe huurprijs van een studentenkamer in het Brusselse is met twee procent gedaald. Dat is opvallend, want in Vlaanderen namen de prijzen de voorbije twee academiejaren net met negen procent toe. Volgens Peter Van Eetvelde, communicatieverantwoordelijke bij Brik, is er in Brussel sprake van een kotenmarkt op twee snelheden. De VUB ontving tot nu toe minder kameraanvragen dan op hetzelfde moment vorig jaar.

 1. Psychologiestudenten vormen kot om tot callcenter om bij 7.100 VUB-studenten te peilen naar mentaal welzijn: “Studenten tonen enorm veel veerkracht”
  PREMIUM
  Etterbeek

  Psycholo­gie­stu­den­ten vormen kot om tot callcenter om bij 7.100 VUB-studenten te peilen naar mentaal welzijn: “Studenten tonen enorm veel veerkracht”

  Onder impuls van VUB-rector Caroline Pauwels hebben afgelopen maand zo'n 140 masterstudenten psychologie iets meer dan 7.000 VUB-studenten opgebeld om te vragen hoe het met hen gaat. Met die ongeziene actie wou de Brusselse universiteit nagaan hoe zwaar de coronacrisis nu echt doorweegt op haar studenten. “Wat mij bijbleef waren studenten die aan het einde van het gesprek vroegen: en hoe gaat het eigenlijk met jou?”, vertellen psychologen in spe Jacoba Cuppens (23) en June Vereycken (22), die hun kot een maand lang omvormden tot callcenter.
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip