Het Universitair Ziekenhuis van Brussel in Jette.
Volledig scherm
Het Universitair Ziekenhuis van Brussel in Jette. © BELGA

Te weinig personeel, dus kan UZ Brussel aantal jonge kankerpatiënten niet meer behandelen

BrusselDe afdeling kinderoncologie van het UZ Brussel moet nieuwe kankerpatiëntjes doorverwijzen wegens personeelstekort. Het gaat om kinderen die een acute behandeling moeten ondergaan. De kinderen die in nabehandeling zijn, kunnen wel nog blijven.

 1. Van de Sint over schaatsen tot een muzikale kroegentocht: dit staat komend weekend op de agenda in Brussel en de Vlaamse Rand
  PREMIUM
  Vlaamse Rand rond Brussel

  Van de Sint over schaatsen tot een muzikale kroegen­tocht: dit staat komend weekend op de agenda in Brussel en de Vlaamse Rand

  Hoewel dit weekend ongetwijfeld volledig in het teken van de komst van Sinterklaas zal staan, staan er ook heel wat andere activiteiten in onze regio gepland. Zo kan je schaatsen in Overijse of van het ene optreden naar het andere in Halse kroegen ‘waggelen’. Maar uiteraard kan ook Sinterklaas niet ontbreken in onze weekendtips. Ontdek hier waar je komend weekend naartoe kan in Brussel en de Vlaamse Rand.
 2. Fietsers mogen door het rood langs Zoniënwoudlaan
  Sint-Genesius-Rode

  Fietsers mogen door het rood langs Zoniënwoud­laan

  Fietsers mogen binnenkort aan verschillende kruispunten op de Zoniënwoudlaan rechts afdraaien, zelfs als die lichten voor hen op oranje of op rood staan. Het gaat om de kruispunten met de Stationsstraat, Sint-Annalaan en Trilpopulierenlaan en Linkebeeksesdreef. Ook aan de bocht aan het station zal de regeling van kracht worden. Het is een primeur in de gemeente. De voorbije maanden werd onderzocht welke kruispunten in aanmerking kwamen. “Het moet natuurlijk veilig genoeg zijn om fietsers door te laten bij rood of oranje licht”, zegt schepen van Mobiliteit Philippe De Vleeschouwer (IC-GB). We verwachten dan ook dat zowel automobilisten als fietsers zich aan de regels houden en hoffelijk blijven naar elkaar toe.” De gemeente lanceert binnenkort nog een communicatiecampagne.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.