De Brusselse minister van Volksgezondheid Alain Maron.
Volledig scherm
De Brusselse minister van Volksgezondheid Alain Maron. © BELGA

“Te veel testen heeft ook impact op het milieu”: Brusselse minister van Volksgezondheid kop van Jut na ongelukkige uitspraak

Brussel“Het mag niet de bedoeling zijn om het aantal coronatests te verhogen, enkel en alleen om ze te verhogen. Dezelfde persoon meermaals testen zet de testcentra onnodig onder druk. Bovendien is er een impact op het milieu. Denk eens aan die grote berg afval.” De Brusselse minister van Volksgezondheid is kop van Jut na de uitspraken die hij woensdag deed in de gezondheidscommissie. Ook N-VA was er als de kippen bij om Alain Maron (Ecolo) te hekelen. Die verdedigde zich nadien door te stellen dat zijn woorden uit de context gerukt waren.

21 reacties

 • Cyriel Claessens

  3 jaar geleden
  Het mag toch niet verboden zijn om even stil te staan bij de impact van het testen op het milieu en de kostprijs ervan.  Op dit ogenblik zijn de contacttracing en het testen vaak nog zo traag dat je op het einde van de incubatieperiode te weten komt of je besmet bent of niet.  Heeft het dan nog zin om te testen? Hetzelfde geldt voor mondmaskers, het heeft een impact op het milieu en een kostprijs waarmee rekening gehouden mag worden. 
 • Jean-Pierre Van Lier

  3 jaar geleden
  Dus het milieu is belangrijker dan de gezondheid van de mens. Ik had niet beters verwacht van de groenen.
 • Julien Cuypers

  3 jaar geleden
  Onvoorstelbaar te zien hoe onbekwaam en roekeloos deze ministers wel zijn. Gewoon degoutant te weten dat zo iemand aan de knoppen zit van de zorg voor alle burgers. Men moest hem onmiddellijk ontslaan en verwijderen uit deze ook onbekwame partij.
 • Frank Vekemans

  3 jaar geleden
  Ik moet plots denken aan een uitspraak van Laurette Onckelinckx De Maskers Vallen Af, zou zij deze hier ook gebruiken,? want hier vallen de ecologische maskers  ook af, volksgezondheid moet in de ogen van Ecolo maar wijken voor hun ecologische voetafdruk, dus geen testen meer want dit is slecht voor het milieu, hoe zotter kan men nog worden
 • luc van pelt

  3 jaar geleden
  En zo iemand kan dan minister worden , en dan nog van volksgezondheid , arm Belgie !