De Brusselse minister van Volksgezondheid Alain Maron.
Volledig scherm
De Brusselse minister van Volksgezondheid Alain Maron. © BELGA

“Te veel testen heeft ook impact op het milieu”: Brusselse minister van Volksgezondheid kop van Jut na ongelukkige uitspraak

Brussel“Het mag niet de bedoeling zijn om het aantal coronatests te verhogen, enkel en alleen om ze te verhogen. Dezelfde persoon meermaals testen zet de testcentra onnodig onder druk. Bovendien is er een impact op het milieu. Denk eens aan die grote berg afval.” De Brusselse minister van Volksgezondheid is kop van Jut na de uitspraken die hij woensdag deed in de gezondheidscommissie. Ook N-VA was er als de kippen bij om Alain Maron (Ecolo) te hekelen. Die verdedigde zich nadien door te stellen dat zijn woorden uit de context gerukt waren.

21 reacties

 • Cyriel Claessens

  4 maanden geleden
  Het mag toch niet verboden zijn om even stil te staan bij de impact van het testen op het milieu en de kostprijs ervan.  Op dit ogenblik zijn de contacttracing en het testen vaak nog zo traag dat je op het einde van de incubatieperiode te weten komt of je besmet bent of niet.  Heeft het dan nog zin om te testen? Hetzelfde geldt voor mondmaskers, het heeft een impact op het milieu en een kostprijs waarmee rekening gehouden mag worden. 
 • Jean-Pierre Van Lier

  4 maanden geleden
  Dus het milieu is belangrijker dan de gezondheid van de mens. Ik had niet beters verwacht van de groenen.
 • Lea Van Heybeeck

  4 maanden geleden
  Onvoorstelbaar te zien hoe onbekwaam en roekeloos deze ministers wel zijn. Gewoon degoutant te weten dat zo iemand aan de knoppen zit van de zorg voor alle burgers. Men moest hem onmiddellijk ontslaan en verwijderen uit deze ook onbekwame partij.
 • Frank Vekemans

  4 maanden geleden
  Ik moet plots denken aan een uitspraak van Laurette Onckelinckx De Maskers Vallen Af, zou zij deze hier ook gebruiken,? want hier vallen de ecologische maskers  ook af, volksgezondheid moet in de ogen van Ecolo maar wijken voor hun ecologische voetafdruk, dus geen testen meer want dit is slecht voor het milieu, hoe zotter kan men nog worden
 • Luc van pelt

  4 maanden geleden
  En zo iemand kan dan minister worden , en dan nog van volksgezondheid , arm Belgie !
 1. Mensensmokkelbende randt vrouwelijke slachtoffers aan: tot 8 jaar cel gevorderd
  Brussel

  Mensensmok­kel­ben­de randt vrouwelij­ke slachtof­fers aan: tot 8 jaar cel gevorderd

  Negen Soedanezen die deel zouden hebben uitgemaakt van een bende mensensmokkelaars riskeren tot 8 jaar cel. De beklaagden zouden minstens vanaf december 2019 transmigranten geronseld hebben in het Brusselse Maximiliaanpark om ze naar een snelwegparking vlak bij het Groot-hertogdom Luxemburg te brengen en ze daar op vrachtwagens naar het Verenigd Koninkrijk te zetten. Een aantal leden van de organisatie zou ook vrouwelijke slachtoffers aangerand en bedreigd hebben.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"