Brusselaars die op zoek zijn naar een nieuwe leverancier kunnen enkel nog terecht bij Engie Electrabel en TotalEnergies. (Illustratiefoto)
Volledig scherm
Brusselaars die op zoek zijn naar een nieuwe leverancier kunnen enkel nog terecht bij Engie Electrabel en TotalEnergies. (Illustratiefoto) © Getty Images

Te moeilijke markt: nog maar keuze uit twee energieleveranciers in Brussel

GeldBrusselaars die een nieuw contract willen afsluiten voor de levering van elektriciteit of aardgas, kunnen nog maar terecht bij twee leveranciers: Engie Electrabel en TotalEnergies. De rest heeft Brussel verlaten, wegens een te moeilijke markt.

7 reacties

 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Twee Franse bedrijven die zelf energie produceren en dus financieel gezond en sterk staan. De rest moet afhaken omdat ze te véél slechte klanten hebben, enerzijds door te kleine voorschotten en anderzijds door wanbetalers die de eindfactuur niet kunnen betalen. Straks worden dit allemaal klanten van Fluvius.
 • FABIAN MAEYAERT

  2 maanden geleden
  In ons land hebben de energiebedrijven te veel macht capsones . Er zijn er te veel. Wordt hoog dringend tijd dat we zelfvoorzienend worden en 1 baas. de Belgische staat.
 • Luc Cools

  2 maanden geleden
  Inherent aan de vrije markt. Iedereen was voor, dus niet klagen
 • Ferdinand Costermans

  2 maanden geleden
  We moesten allemaal vergelijken en veranderen, zelfs nu tijdens de crisis blijft men dit schandelijk herhalen. Sommigen zitten door dat veranderen nu met wurgcontracten, torenhoge voorschotten en het is nergens betaalbaar. Bedrijven kunnen de toevloed van klanten niet blijven slikken, ze gaan er aan ten onder. Dus een klantenstop is eerlijk, dat of failliet gaan. Momenteel kan Engie de toevloed nog slikken. Maar dit land beweegt niet, wij hebben geen bescherming en een echt staatsbedrijf.
 • Luc Verstraelen

  2 maanden geleden
  Energieleveranciers verplichten om in gans Belgie te leveren of anders nergens.Probleem opgelost.Wel aan marktprijzen natuurlijk.
 1. Dit gezin leefde 3 dagen zonder elektriciteit en verwarming. “Hier kan iedereen iets uithalen”

  Dit gezin leefde 3 dagen zonder elektrici­teit en verwarming. “Hier kan iedereen iets uithalen”

  De energieprijzen swingen de pan uit, dus heel wat mensen ondernemen actie. Ook Natasia (34) en haar gezin: drie dagen trokken ze er resoluut de stekker uit. Zonder elektriciteit van buitenaf probeerden ze het leven verder te zetten, met alternatieve en goedkopere oplossingen. Ze vertellen waar ze tegenaan liepen en wat ze leerden over energie besparen. “We gingen onze maandfactuur van 455 euro maal tien zien gaan. We moésten wel kijken hoe we dat anders konden aanpakken.”