Girl’s Ride richt zich op vrouwen (archiefbeeld)
Volledig scherm
Girl’s Ride richt zich op vrouwen (archiefbeeld) © Baert Marc

Taxidienst exclusief voor vrouwen op komst

Met Girl’s Ride zal er binnenkort een taxidienst voor en door vrouwen door Brussel rijden. De initiatiefneemsters kondigen het project aan via hun Instagrampagina. De nieuwe taxidienst wil vrouwen een veilige omgeving bieden als ze uitgaan.

34 reacties

 • Ramon Simon

  2 jaar geleden
  Dus als we op straat alle vrouwen lastig vallen gaan ze zich onveilig voelen en vervolgens thuisblijven. Of enkel onder begeleiding van een man nog buitenkomen. Het is een raar argument, dan ligt het probleem bij de taxidiensten. Nogthans zijn dat werkende mensen die een inkomen willen, waarom zouden die vrouwen onveilig laten voelen? Gaat het om illegal taxi's zoals Uber? Wel opletten meeste taxi chauffeurs zijn mannen, zie dat je vrouwen vindt.
 • Michael Vandamme

  2 jaar geleden
  En mannen kunnen zich niet onveilig voelen? Hopelijk krijgt ze een klacht aan haar been, want mannen mogen dus niet meerijden met haar taxi dienst. Pure vorm van discriminatie
 • daniel d'hulst

  2 jaar geleden
  Nu nog een vrouwen bus vrouwen tram vrouwen trein vrouwen vliegtuig vrouwen boot .... waar gaat dit sexisme eindigen
 • an van den put

  2 jaar geleden
  ik kan me voorstellen dat veel vrouwen zich onveilig voelen. ma dit initiatief gaat de veiligheid zeker niet garanderen. ik heb me nog nooit onveilig gevoeld bij mannelijke taxi chauffeurs, ik sta er nie echt achter eerlijk gezegd, das eigenlijk ook met de vinger wijzen naar de mannelijke taxi chauffeurs toe.
 • Dirk Bytebier

  2 jaar geleden
  Nog wat extra discriminatie erbovenop , nog geen problemen genoeg
 1. Expo rond striptekenaar Charel Cambré landt in Brussel: “Mijn werk heeft soms een kritische ondertoon, maar het moet vooral plezant blijven”
  PREMIUM
  Brussel

  Expo rond stripteke­naar Charel Cambré landt in Brussel: “Mijn werk heeft soms een kritische ondertoon, maar het moet vooral plezant blijven”

  Een succesvolle spin-off van Suske en Wiske, tientallen albums rond het koningshuis en honderden karikaturen en cartoons: het is maar een greep uit het veelzijdig oeuvre van Charel Cambré, de Kempenaar die vorig jaar met de Bronzen Adhemar Vlaanderens belangrijkste stripbekroning in de wacht sleepte. Sinds vandaag loopt daarom de brede overzichtsexpo ‘In het hoofd van Charel Cambré’ in het Stripmuseum in Brussel. Een primeur. “Van het koningshuis heb ik nog geen reactie ontvangen, maar naar het schijnt kunnen ze wel lachen met mijn werk.”