RV
Volledig scherm
© RV

Sven Gatz pleit voor nultolerantie na geweld tegen agenten in Brussel

Brussels minister Sven Gatz (Open Vld) pleit voor nultolerantie in Brussel, na de beelden die politievakbond VSOA politie verspreidde over geweld tegen agenten in Anderlecht. Hij wil hierover een grondig gesprek binnen de Brusselse regering, zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1 (VRT). 

14 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Veel strenger optreden,maar ja,wanneer de politie wapen gebruikt worden ze zelf opgepakt.
 • Frank Vekemans

  1 jaar geleden
  Maar als ze dit mogen van Pascal, hoe kan je dan een nultolerantie hebben,
 • Andreas Mahieu

  1 jaar geleden
  We best nog even om de begrijpende tweet van Pascal Smet om dit in het juiste kader te plaatsen. Daarna kunnen we aan zijn door mandaten rijkgevulde tafel dit bespreken, want waarschijnlijk had de schopper een kansarme jeugd... een gelukkig dat Mr Desmet in Brussel verkozen geraakt , anders was hij waarschijnlijk of technisch werkloos , of werkzoekend . Arm België
 • Luc Van Hoef

  1 jaar geleden
  Allé, de politiek wordt wakker...nu nog een paar jaar geduld vooraleer er iets beweegt !!
 • GLENN Van Den Broeck

  1 jaar geleden
  Politie kan haar werk deftig doen maar als justitie de daders terug vrij laat kom je in een vicieuze cirkel terecht.
 1. Tientallen hongerstakers starten met dorststaking, 1 sans-papier afgevoerd met nierfalen: “Binnen 24 à 48 uur vallen er slachtoffers”
  Brussel/Elsene

  Tientallen hongersta­kers starten met dorststa­king, 1 sans-pa­pier afgevoerd met nierfalen: “Binnen 24 à 48 uur vallen er slachtof­fers”

  In Elsene zijn elf hongerstakers sinds vrijdagavond ook in dorststaking gegaan. Ook in de Brusselse Begijnhofkerk drinken verschillende sans-papiers geen water meer. Om hoeveel mensen het daar gaat, is niet duidelijk. Michel Genet, directeur van Dokters van de Wereld, waarschuwde zaterdagavond bij RTBF voor slachtoffers binnen de 24 à 48 uur.
 2. Voorzitter Thierry Dailly (RWDM) wil nog enkele transfers doen: “Geduld is een schone deugd, maar we kunnen niet blijven wachten”
  Voetbal 1B

  Voorzitter Thierry Dailly (RWDM) wil nog enkele transfers doen: “Geduld is een schone deugd, maar we kunnen niet blijven wachten”

  Na een geslaagd oefenkamp in het Nederlandse Delden is dinsdag deel twee begonnen van de voorbereiding voor de Brusselse club. Zaterdag staat de zesde oefenpot op het programma. Met Overijse treft RWDM zaterdag om 18 uur een eerste club die niet op het hoogste niveau uitkomt. Een uitgelezen kans om de eerste winst van deze oefencampagne te pakken.