Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Baert Marc

Sven Gatz (Open Vld): “Klap van Groen is harder dan gedacht”

De grootste verliezende partij voor het Brussels Parlement is Open Vld. Ze zakken van vijf naar drie zetels en verliezen dus de titel van grootste Nederlandstalige partij in Brussel die ze de vier laatste verkiezingen hebben kunnen behouden. Lijsttrekker Guy Vanhengel wil (nog) geen commentaar geven over de verkiezingen.

 1. Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaatregelen op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettingen vandaan komen”
  PREMIUM
  Dilbeek/Roosdaal/Brussel

  Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaat­re­ge­len op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettin­gen vandaan komen”

  Busreizigers zijn verplicht om op de bus - én op het perron - een mond-neusmasker te dragen. Op sociale media regent het al weken reacties van gefrustreerde reizigers die zich ergeren door mensen zich niet aan die regels houden. Wij gingen in gesprek met de 53-jarige D.C., die al meer dan dertig jaar met de bus naar zijn werk in Brussel pendelt. “Meer dan 20 procent van de reizigers draagt op mijn lijnbus het mondmasker niet, of niet correct. Er is ook geen controle op”, vertelt hij. Volgens De Lijn ligt de verantwoordelijkheid tot controle bij de politie. Commissaris Serge Roelens stelt dat er wél geregeld controleerd wordt op de perrons, maar dat ze de komende weken extra zullen inzetten op controles tijdens de rit zelf.
 2. "Begonnen in de kelder van mijn grootmoeder": Laurent Gerbaud bekroond tot Brussels chocolatier van het jaar
  PREMIUM
  Brussel/Ukkel

  "Begonnen in de kelder van mijn grootmoe­der": Laurent Gerbaud bekroond tot Brussels chocola­tier van het jaar

  Het zijn gouden dagen voor Laurent Gerbaud. De ingeweken Brusselaar mocht vorig weekend zijn tweede boetiek in het Brusselse openen en mag zich sinds gisteren Brussels chocolatier van het jaar noemen. Die prijs kreeg Laurent van de prestigieuze restaurantgids Gault&Millau. “De cacao die ik gebruik is wat duurder, maar zodra je ze proeft, keer je nooit meer terug naar goedkopere chocolade.”
 3. Directeur begraafplaats Evere houdt hart vast: “Als we zonder extra personeel eerste golf moeten herbeleven, dien ik mijn ontslag in”
  PREMIUM
  Evere

  Directeur begraaf­plaats Evere houdt hart vast: “Als we zonder extra personeel eerste golf moeten herbeleven, dien ik mijn ontslag in”

  Op Brusselse begraafplaatsen is het opnieuw alle hens aan dek. De multiconfessionele begraafplaats van Evere kreeg in maart en april te maken met een vertienvoudiging van het gemiddeld aantal begrafenissen, en ook nu gaan er alarmbellen af. “Volgens mij zijn we qua aantal begrafenissen nummer één in België, maar niet wat betreft de grootte van het personeelsbestand”, zegt Ludo Beckers, directeur van de Everse dodenakker.