Studentenfeestje in Brussel loopt uit de hand: studenten gooien jeneverflessen naar security, politie zet traangas in.
Volledig scherm
Studentenfeestje in Brussel loopt uit de hand: studenten gooien jeneverflessen naar security, politie zet traangas in. © RV

Studentenclub reageert na uit de hand gelopen feestje: “Vrouwelijke studenten geslagen en jongen gebeten door politiehond”

Het politieoptreden tijdens het dagdiscofeestje van studentenclub Bruxellas heeft heel wat ophef veroorzaakt bij de club in kwestie en andere aanwezige studenten. De politie legde het feestje stil nadat het aanwezige bewakingsteam bekogeld werd met glazen flessen. Daarnaast moest de politie meerdere ambulances uitsturen voor studenten in “verregaande dronken toestand”. Maar volgens een lid van de club was er geen reden om het feestje stil te leggen, en trad de politie agressief op tegen de studenten. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Studentenfeestje in Brussel loopt uit de hand: studenten gooien jeneverflessen naar security, politie zet traangas in

  Studenten­feest­je in Brussel loopt uit de hand: studenten gooien jenever­fles­sen naar security, politie zet traangas in

  De lokale politie Brussel Hoofdstad Elsene heeft maandagavond noodgedwongen een ‘dagdisco’ van studentenclub Bruxellas stilgelegd. Dat deed ze nadat er verschillende meldingen binnenkwamen over studenten die lege glazen flessen naar de security ter plaatse gooiden en de hulpdiensten verschillende keren ter plaatse moesten afzakken voor dronken studenten. De politie zette uiteindelijk traangas in.
 3. Overleg tussen vakbonden en staatssecretaris Mahdi na 24 urenstaking Klein Kasteeltje “positief verlopen”
  Brussel

  Overleg tussen vakbonden en staatsse­cre­ta­ris Mahdi na 24 urensta­king Klein Kasteeltje “positief verlopen”

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) en de vakbonden bij Fedasil hebben woensdag een “positief overleg” gehad nadat het werk op het aanmeldcentrum maandag vierentwintig uur lang stillag. Dat heeft Belga kunnen vernemen. Het Fedasil-personeel was in staking gegaan uit onvrede met de werkomstandigheden op Klein Kasteeltje. De gesprekken worden voortgezet.