De VUB-campus in Etterbeek leeft weer als vanouds.
Volledig scherm
PREMIUM
De VUB-campus in Etterbeek leeft weer als vanouds. © Marc Baert

Studenten trappen eerste academiejaar postcorona af: “Een beetje overweldigd”

EtterbeekNa een anderhalf jaar vol restricties kan het Nederlandstalig hoger onderwijs in Brussel het coronajuk bijna van zich afschudden. Het contactonderwijs draait opnieuw op volle toeren, weliswaar met mondmaskerplicht in de leslokalen, maar dat kan de levendige sfeer op de campus in Etterbeek niet temperen. “Het wordt zaak om niet te veel toe te geven aan de afleidingen.”

  1. Vlaams Belang Beersel maakt zich zorgen over verstedelijking: “Nog even en we zijn het nieuwe Anderlecht aan de Zenne”
    Beersel
    1

    Vlaams Belang Beersel maakt zich zorgen over verstede­lij­king: “Nog even en we zijn het nieuwe Anderlecht aan de Zenne”

    De Beerselse oppositiepartij Vlaams Belang maakt zich zorgen wanneer het enkele demografische cijfers van de gemeente Beersel bekijkt. “De bevolking in Beersel is op 23 jaar tijd van 23.000 naar 27.000 inwoners gestegen”, zegt raadslid Klaas Slootmans. “En één op drie heeft op dit moment een buitenlandse herkomst. Dat heeft invloed op onderwijs, open ruimte, kinderopvang, huizenprijzen en het Vlaams karakter.”