Bianca Debaets op bezoek in de basisschool Sint Lukas in Schaarbeek
Volledig scherm
Bianca Debaets op bezoek in de basisschool Sint Lukas in Schaarbeek © Marc Baert

Strip moet kinderen leren omgaan met huisdieren

Een nieuwe strip over huisdieren moet Brusselse kinderen uit de lagere school sensibiliseren over dierenwelzijn. De kinderen maken zo op een speelse manier kennis met de verschillende huisdieren en leren hoe ze hen moeten verzorgen.

0 reacties

 1. Plechtigheid naar aanleiding van 50-jarig bestaan Directie speciale eenheden
  Brussel

  Plechtig­heid naar aanleiding van 50-jarig bestaan Directie speciale eenheden

  De Directie van de speciale eenheden (DSU), een elite-eenheid die gespecialiseerde ondersteuningsopdrachten uitvoert wanneer andere politiemiddelen niet meer volstaan, viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. De verjaardag van een van de meest tot de verbeelding sprekende eenheden van de Federale Politie mocht uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Naast verschillende diverse activiteiten doorheen het jaar, werd het feestjaar donderdagmiddag afgesloten met een plechtigheid in het bijzijn van Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Koning Filip. Tijdens een dynamische demonstratie overhandigde hij een nieuwe vaandel aan de directie.
 2. Marc (57) heeft twee protheses en maakt dit weekend een parachutesprong, een primeur in België: “Als mijn benen niet waren geamputeerd, was ik er nu niet meer”
  PREMIUM
  Brussel

  Marc (57) heeft twee protheses en maakt dit weekend een parachute­sprong, een primeur in België: “Als mijn benen niet waren geampu­teerd, was ik er nu niet meer”

  Marc Goedgezelschap (57) uit Brussel zal zich komende maandag wagen aan een parachutesprong van op 4.000 meter hoogte. Niet de eerste waaghals die uit een vliegtuig springt, zou je denken maar Marc’s situatie is bijzonder. Na een slopende strijd tegen een ziekte en een zware revalidatieperiode, wil hij alles uit het leven halen. Marc’s wilskracht is alvast bewonderenswaardig volgens zijn vaatchirurg en topdokter Dimitri Aerden: “Het heeft niet veel gescheeld of Marc was er niet meer, hij heeft keihard gevochten.”