VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Straatcriminelen zijn ware plaag in Brusselse voetgangerszone

Het centrum van Brussel kampt met een serieus probleem van straatcriminaliteit. Vooral in het weekend en in de vroege uurtjes worden toeristen en feestvierders op straat beroofd. Het probleem situeert zich vooral in de verkeersvrije zone rond het Beursplein. Omdat de situatie de voorbije weken de spuigaten uitliep, is de Brusselse politie dit weekend begonnen met extra patrouilles in het centrum. VTM NIEUWS trok zelf op nachtelijke reportage.

114 reacties

 • Don Tessers

  2 jaar geleden
  Doe zoals in Barcelona, sterke politie die korte metten maakt met rovers en verkrachtingen. Zware straffen zijn zeker en daarna als het vreemdelingen betreft direct het land uitzetten.
 • marc van lierde

  2 jaar geleden
  Tijd voor een echte machtswissel.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  Iedereen lijkt genoeg ideeën te hebben om dat probleem aan te pakken maar is t niet duidelijk dat het beleid die problematiek niet wil aanpakken.
 • michel De Blay

  2 jaar geleden
  Stem in het parlement een wet volgens het 'three strikes principe' ttz wie drie keer over de schreef gaat, en telkens een straf krijgt van de rechter van meer dan drie maand, gaat levenslang de doos in, of kan kiezen om vrijwillig voorgoed België te verlaten. Gebruik die wet ook met terugwerkende kracht en schaf de zg minderjarigheid af .
 • didier francois

  2 jaar geleden
  wat kosten die "lapmiddelen" aan de gemeenschap , is het nu echt geen tijd om s serieus op te treden ? oa. media e.d . vragen zich dan af hoe het komt dat je na 21u30 nog amper normale mensen op straat ziet .... doe zo verder en de hele horeca-economie gaat kapot