Station van Laken in nieuw jasje gestoken

LakenBrussels minister-president Rudi Vervoort en staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet hebben zondag het gerestaureerde station van Laken heropend. Het gebouw krijgt een culturele bestemming en zal onder meer worden gebruikt voor atelierruimte, stages en artistieke projecten.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Medewerkers Klein Kasteeltje leggen werk neer: “Noodoplossingen worden structureel en centrum zit vol”
  PREMIUM
  Brussel

  Medewer­kers Klein Kasteeltje leggen werk neer: “Noodoplos­sin­gen worden structu­reel en centrum zit vol”

  In het opvangcentrum Klein Kasteeltje in Brussel vindt vandaag een 24 urenstaking plaats. Asielaanvragen zijn opgeschort tot dinsdagochtend. Personeelsproblemen en een verhoogde toestroom van vluchtelingen liggen aan de oorzaak van het protest, maar er is meer aan de hand. “Onze basistaak was mensen identificeren om ze door te sturen naar de nodige, gepaste opvang. Maar dat loopt mis.”
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.