Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Baert Marc

Stad Brussel moedigt burgers aan om deel te nemen aan World Cleanup Day

Brussels GewestZaterdag 18 september is het World Cleanup Day, een internationale burgerdag voor netheid. Stad Brussel wil 1.000 burgers mobiliseren om deel te nemen aan een grote collectieve opruimactie in de straten en parken. Er zullen ook opendeurdagen worden georganiseerd in dertien van de diensten voor Openbare Netheid.

  1. Voor de tweede week op rij betoging tegen seksueel geweld in Elsene: “We willen niet bang zijn, we willen gewoon vrijheid om te leven”
    Elsene

    Voor de tweede week op rij betoging tegen seksueel geweld in Elsene: “We willen niet bang zijn, we willen gewoon vrijheid om te leven”

    Er heeft donderdagavond voor de tweede keer een betoging plaatsgevonden in Elsene tegen seksueel misbruik. Ditmaal waren er zo’n 500-tal manifestanten aanwezig. De organisaties, waaronder Cercle Féministe de l’ULB en Collages Feministes Bruxelles, eisen dat de gemeente acties onderneemt om de veiligheid van vrouwen in de hoofdstad te garanderen. Burgemeester van Elsene Christos Doulkeridos (Ecolo) heeft tijdens de gemeenteraad, die tegelijkertijd doorging, aangekondigd dat er een inventarisatie van de uitgaansgelegenheden wordt gemaakt.