De wijk Alhambra is gekend voor haar prostitutieproblematiek.
Volledig scherm
De wijk Alhambra is gekend voor haar prostitutieproblematiek. © photo_news

Stad Brussel krijgt voorkooprecht op panden in prostitutiewijk Alhambra

BrusselOp de gemeenteraad van de stad Brussel is maandag beslist om in de Alhambrawijk in Brussel-stad een perimeter van voorkoop in te stellen. Op elke verkoop van een pand in deze wijk, die gekend is voor haar prostitutieproblematiek, heeft de stad Brussel als eerste de mogelijkheid om een pand aan te schaffen tegen dezelfde prijs als die van de kandidaat-koper.

0 reacties

 1. Drugsoverlast en straatprostitutie teisteren Brusselse centrumwijken: “Ik hang constant aan de lijn met de politie”
  PREMIUM

  Drugsover­last en straatpros­ti­tu­tie teisteren Brusselse centrumwij­ken: “Ik hang constant aan de lijn met de politie”

  Mannen die elkaar ‘s nachts achtervolgen met messen. Prostituees die op klaarlichte dag klanten bedienen op straat. Drugshandel, diefstal, geroep en getier midden in de nacht. Bewoners van de centrumwijken tussen de Nieuwstraat en het kanaal hadden zelden zoveel overlast. Wat is daar aan de hand? Wij gingen poolshoogte nemen bij de buurtbewoners, en de politie. “Wat je hier ziet, kàn je je niet voorstellen als je hier niet woont.”
 2. Drugsdealer op proeftijd opgepakt: meer dan 100.000 euro, een honkbalknuppel met prikkeldraad en bijna 10 kg cannabis
  Brussel

  Drugsdea­ler op proeftijd opgepakt: meer dan 100.000 euro, een honkbal­knup­pel met prikkel­draad en bijna 10 kg cannabis

  De politie deed maandagavond een huiszoeking in de woning van een 40-jarige man die verdacht werd van drugs te dealen. Dat vermoeden bleek terecht, in het huis aan het Oud Korenhuis troffen ze een hele soms geld aan: maar liefst 19.000 euro cash en cryptogeld ter waarde van 89.000 Amerikaanse dollar. Naast het geld vonden ze ook 8,5 kg cannabis en 900 gram cannabishars. De meeste drugs werden gevonden in het onderste appartement waar zijn vriendin en baby wonen.