Honderden asielzoekers proberen al wekenlang tevergeefs een opvangplaats te bemachtigen in Klein Kasteeltje.
Volledig scherm
Honderden asielzoekers proberen al wekenlang tevergeefs een opvangplaats te bemachtigen in Klein Kasteeltje. © Marc Baert

Stad Brussel huurt 100 opvangplaatsen voor asielzoekers die niet terechtkunnen in Klein Kasteeltje

BrusselDe stad Brussel gaat een tijdelijke opvangplek openen voor de asielzoekers die niet terechtkunnen in aanmeldcentrum Klein Kasteeltje in Brussel en daardoor dagelijks in de winterkou moeten overnachten. Via burgerplatform BXL Refugees huurt de hoofdstad honderd opvangplaatsen.

 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.