De huidige voedselbedeling gebeurt momenteel op de Akenkaai, maar die verloopt volgens de burgemeester nogal “ongecontroleerd”.
Volledig scherm
De huidige voedselbedeling gebeurt momenteel op de Akenkaai, maar die verloopt volgens de burgemeester nogal “ongecontroleerd”. © Baert Marc

Stad Brussel en gewest gaan gebouw huren om voedselbedeling voor daklozen te organiseren

De stad Brussel en het Brussels gewest gaan samen een gebouw huren op de Havenlaan om de voedselbedeling voor daklozen en migranten beter te organiseren. Dat maakte Brussels burgemeester Philippe Close (PS) maandagavond bekend op de gemeenteraad.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

 2. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen