Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © Marc Baert

Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) en Brussels minister Sven Gatz (Open Vld) zetten favoriete leerkracht in de bloemetjes

BrusselOm leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel een boost te geven, hebben federaal staatssecretaris Sammy Mahdi, Brussels minister Sven Gatz en Ketnet-actrice Ahlaam Teghadouini dinsdag hun favoriete leerkrachten gehuldigd met tekeningen op de ramen van Muntpunt in de hoofdstad. De actie maakt deel uit van de campagne ‘#leerkrachtbxl’.

 1. Ex-parlementslid Van Eyken mag gevangenis verlaten na veroordeling voor moord: “Ik laat het hier niet bij. Er zijn nog mogelijkheden”
  Play
  Brussel, Drogenbos

  Ex-parlements­lid Van Eyken mag gevangenis verlaten na veroorde­ling voor moord: “Ik laat het hier niet bij. Er zijn nog mogelijkhe­den”

  Gewezen parlementslid Christian Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia Boigelot, allebei tot tweemaal toe veroordeeld voor de moord op haar eerste man, hebben vanavond de gevangenis mogen verlaten. Het Hof van Cassatie heeft het arrest rond hun veroordeling gedeeltelijk verworpen. “Ik ga mijn nieuwe proces niet ontlopen”, klonk het na zijn vrijlating.
 2. Expo rond striptekenaar Charel Cambré landt in Brussel: “Mijn werk heeft soms een kritische ondertoon, maar het moet vooral plezant blijven”
  PREMIUM
  Brussel

  Expo rond stripteke­naar Charel Cambré landt in Brussel: “Mijn werk heeft soms een kritische ondertoon, maar het moet vooral plezant blijven”

  Een succesvolle spin-off van Suske en Wiske, tientallen albums rond het koningshuis en honderden karikaturen en cartoons: het is maar een greep uit het veelzijdig oeuvre van Charel Cambré, de Kempenaar die vorig jaar met de Bronzen Adhemar Vlaanderens belangrijkste stripbekroning in de wacht sleepte. Sinds vandaag loopt daarom de brede overzichtsexpo ‘In het hoofd van Charel Cambré’ in het Stripmuseum in Brussel. Een primeur. “Van het koningshuis heb ik nog geen reactie ontvangen, maar naar het schijnt kunnen ze wel lachen met mijn werk.”