Enkele cipiers die voor de rechter moesten verschijnen
Volledig scherm
Enkele cipiers die voor de rechter moesten verschijnen © Baert Marc

‘SS-Cipiers’ moeten niet zelf naar de cel

Veertien cipiers van de gevangenis van Vorst zijn veroordeeld tot celstraffen met uitstel voor het onmenselijk behandelen van gedetineerden. De gevangenisdirectrice kwam weg met de opschorting. Het merendeel van de beklaagden kondigde meteen aan in beroep te gaan.

1 reactie

 • Michel Jacobs

  1 jaar geleden
  Het gebeurd dat cipiers gevangenen moeten bewaken in het hospitaal.Daar zitten soms types tussen waarvan je meer schrik hebt dan van de gevangenen. Mijn collegas en ik menen dat heel serieus en de consensus daarover is unaniem.Dat moet voor de doorsnee cipier trouwens ook een belangrijke bijkomende belasting zijn.
 1. Racistische video agentes: burgemeester Anderlecht overweegt burgerlijke partijstelling
  Anderlecht

  Racisti­sche video agentes: burgemees­ter Anderlecht overweegt burgerlij­ke partijstel­ling

  De burgemeester van Anderlecht, Fabrice Cumps, gaat aan het politiecollege van de politiezone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) voorstellen om zich burgerlijke partij te stellen tegen de twee agentes die zich in een video denigrerend en racistisch uitlaten over inwoners van de zone. Dat meldt burgemeester Cumps na een overleg met de korpschef van de politiezone. Volgens de burgemeester tasten de agentes met hun uitlatingen de goede naam en het imago van de politiezone aan.
 2. Schijnwerpers op Bozar, het Paleis dat ontsnapte aan een kolossale ramp: “Achter die façade ligt een immens labyrint, waar altijd iets te beleven valt”
  PREMIUM
  Brussel

  Schijnwer­pers op Bozar, het Paleis dat ontsnapte aan een kolossale ramp: “Achter die façade ligt een immens labyrint, waar altijd iets te beleven valt”

  Na de brand van afgelopen maandag werd even gevreesd voor een Notre-Dame-scenario, maar zo’n dramatische vaart liep het in Bozar gelukkig niet. “De stabiliteit van ons gebouw is gelukkig niet aangetast, terwijl er in de Notre-Dame veel verwoest was”, zegt Bozar-baas Paul Dujardin. Het glansrijk gebouw van architect Victor Horta is op het nippertje aan een kolossale ramp ontsnapt. Grootste slachtoffer lijkt het orgel, dat stevige waterschade opliep.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo