Brussel-Noord.
Volledig scherm
Brussel-Noord. © Marc Baert

Spoorhinder verwacht door werken aan wissel in Brussel-Noord

SchaarbeekIn het station Brussel-Noord is perron drie buiten gebruik, zo meldt spoornetbeheerder Infrabel vrijdagochtend. Er zijn dringende en onverwachte werken nodig aan een wissel. Infrabel verwacht hinder tijdens de spits, al is nog niet te zeggen hoe groot die zal zijn.

 1. LEKKER LOKAAL. Takeaway bij Le Zinneke: “Garnaalkroketjes zijn vijf sterren waard. Eeuwig zonde van de slappe frietjes”
  PREMIUM
  Schaarbeek

  LEKKER LOKAAL. Takeaway bij Le Zinneke: “Garnaalk­ro­ket­jes zijn vijf sterren waard. Eeuwig zonde van de slappe frietjes”

  De meeste mensen kennen Schaarbeek van de tientallen Turkse kebabzaken uit de regio Emirdag. Het Liedtsplein is ermee bezaaid. Je zou het niet verwachten, maar hoger in Schaarbeek aan het Vaderlandsplein, achter een onopvallende gevel, ligt restaurant Le Zinneke, met - hoe toepasselijk - gerechten uit ons Belgische vaderland. Wij gingen proeven. Meer restorecensies lees je hier.
 2. INTERVIEW. Illustrator Leo Timmers ontwierp de affiche voor de jubileumeditie van de Jeugdboekenmaand: “Het allerlaatste wat ik wil is een opgestoken vingertje”
  PREMIUM
  Jette

  INTERVIEW. Illustra­tor Leo Timmers ontwierp de affiche voor de jubileume­di­tie van de Jeugdboe­ken­maand: “Het allerlaat­ste wat ik wil is een opgestoken vingertje”

  Voor de vijftigste verjaardag van de Jeugdboekenmaand mocht de Jetse jeugdboekenmaker Leo Timmers (51) er als vanouds op los associëren met maar één doel voor ogen: een sprekend beeld. Het deed de illustrator denken aan de begindagen van zijn carrière, voordat hij alles wat bij het jeugdboekengebeuren komt kijken zelf in handen nam. We praten met de bekroonde illustrator over zijn roots, de impact van corona op het jeugdboek, en waarom niet het belerende maar het visuele in een jeugdboek bijna altijd de hoofdrol speelt. “Ik probeer vooral niet over de hoofden van de kinderen de volwassenen aan te spreken. Daar heb ik een hekel aan.”
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"