Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © BELGA

Slechts vijf online meldingen rond LGBTQIA+-fobie bij Rainbow House Brussels

BrusselHet Rainbow House Brussels, het platform dat alle Brusselse LGBTQIA+-organisaties verenigt, heeft dit jaar tot dusver slechts vijf online meldingen rond LGBTQIA+-fobie ontvangen, zo blijkt uit gegevens die Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) opvroeg bij Staatssecretaris van Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou. “Wie als LGBTQIA+-persoon ooit al eens door Brussel wandelde, weet helaas dat dat cijfer nooit kan kloppen”, stelt Debaets.

 1. Verkeershinder door doortocht wielerwedstrijd
  Sint-Genesius-Rode

  Verkeers­hin­der door doortocht wielerwed­strijd

  Wie op de baan moet op woensdag 12 april of wielerliefhebber is mag die datum omcirkelen in de agenda. Dan wordt de Brabantse Pijl gereden. De gemeente Sint-Genesius-Rode laat alvast weten dat er daardoor lokaal hinder zal zijn. “Het parcours loopt ook door onze gemeente”, klinkt het. “Om de veiligheid te garanderen zal er langs de Leuvensesteenweg, tussen het grondgebied Beersel en het kruispunt Eigenbrakelsesteenweg, Zoniënwoudlaan en Hallesesteenweg en langs de Eigenbrakelsesteenweg tussen het grondgebied Eigenbrakel en het kruispunt Eigenbrakelsesteenweg, Zoniënwoudlaan en Hallesesteenweg een parkeerverbod gelden tussen 9 uur en 16 uur.
 2. Museum Den Ast mikt tijdens krokusvakantie op jongste bezoekers
  Halle

  Museum Den Ast mikt tijdens krokusva­kan­tie op jongste bezoekers

  Het museum den Ast tijdens de hele krokusvakantie open en mikt tijdens die week ook op de allerjongste bezoekers met een heel programma op hun maat. Het museum wordt drie dagen lang een paradijs voor baby’s, peuters of kleuters. Je kan gratis het Museum XS ontdekken en onderweg halt houden bij sfeervolle zithoekjes die bezaaid zijn met verhalen over dieren, een plek waar dierenknuffels te vertroetelen zijn, verkleedpartijtje spelen met een gorillakostuum of ludieke beestenmaskers maken. Er zijn ook workshops waar de kinderen aan mee kunnen doen maar daarvoor moet wel ingeschreven worden. Alle info op www.denasthalle.be.