Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Sint-Lambrechts-Woluwe opent twee lokale vaccinatieantennes in sportcomplexen

Sint-Lambrechts-WoluweDe Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe gaat volgende week zaterdag en de daaropvolgende woensdag telkens een lokale vaccinatieantenne openen in twee sportcomplexen. Daarmee wil het jonge sporters overtuigen zich te laten vaccineren. Een gevolg van de invoering van het Covid Safe Ticket in het Brussels gewest.

 1. REPORTAGE. Cantillon, de laatste historische brouwerij van Brussel: “Mijn schoonvader zei: ‘Op straat geuze schenken? Gij zijt zot’”
  PREMIUM
  Anderlecht

  REPORTAGE. Cantillon, de laatste histori­sche brouwerij van Brussel: “Mijn schoonva­der zei: ‘Op straat geuze schenken? Gij zijt zot’”

  Voor Jean-Pierre Van Roy (80) is geen weg terug: brouwerij Cantillon - zijn levenswerk - is onlosmakelijk verbonden met Brussel en vice versa, geen haar op zijn hoofd denkt er nog aan om Brussel te verlaten. Ondanks zijn leeftijd stapt hij nog gezwind, vertelt hij nog bevlogen en borrelen er daar boven nog altijd ideeën. Op bezoek in de enige historische brouwerij die onze hoofdstad nog telt. “Potverdikke, zei ik. Ik had de oplossing gevonden.”
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 3. Binnenkijken in het Sintsecretariaat van bpost: “Kinderen vragen niet alleen cadeaus, maar ook goede gezondheid voor grootouders”
  PREMIUM
  Brussel

  Binnenkij­ken in het Sintsecre­ta­ri­aat van bpost: “Kinderen vragen niet alleen cadeaus, maar ook goede gezondheid voor grootou­ders”

  Naar goede gewoonte vormt bpost een deel van haar hoofdzetel in Brussel ook dit jaar om tot ‘Sintsecretariaat’ - ruim een maand lang het kloppend hart van alle kinderwensen. Een twintigtal postmedewerkers verwerkt er dagelijks tienduizenden brieven. “Er zit van alles tussen, zelfs een hoefijzer voor het paard van de Sint.”