Het gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node. © Visit Brussels

Sint-Joost opent nieuwe vaccinatie-antenne: al 170 dosissen op dag één

Sint-Joost-ten-NodeIn Sint-Joost-ten-Node heeft maandag een nieuwe vaccinatie-antenne de deuren opengezwaaid. Het vaccinatiepunt blijft tot 24 december geopend. Er werden maandag meteen 170 dosissen toegediend.

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. A12 in Brussel omtoveren tot groene promenade? “Naar één rijstrook gaan is Vlamingen koeioneren”
  Brussels Gewest

  A12 in Brussel omtoveren tot groene promenade? “Naar één rijstrook gaan is Vlamingen koeioneren”

  Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) heeft plannen klaar om het laatste stuk van de A12 om te vormen in een groene promenade, schrijven De Morgen en La Libre Belgique vandaag. Stadinwaarts zou er nog één rijstrook voor auto's overblijven. Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (Vooruit) kant zich tegen de plannen van zijn coalitiepartner en weigert de vergunning af te leveren.
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Huishoudpersoneel van Brussels luxehotel Steigenberger Wiltcher’s staakt
  Brussel

  Huishoud­per­so­neel van Brussels luxehotel Steigenber­ger Wiltcher’s staakt

  In het Brusselse luxehotel Steigenberger Wiltcher’s, aan de Louizalaan, heeft het personeel dat de kamers schoonmaakt vandaag het werk neergelegd. Een vijftigtal heeft ook de inkomhal van het hotel bezet. Met deze actie keert het personeel zich tegen een aangekondigde herstructurering. Mogelijk zal er ook de volgende dagen nog protest zijn, verklaarde vakbondsafgevaardigde Didier Mvula (CSC). “Het personeel wil dat niet alleen de boekhouding telt”, klinkt het.