Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Sigaretje opsteken in Brussels café? In 9 op de 10 gevallen blijft boete zonder gevolg

Het parket van Brussel seponeert 91 procent van de dossiers van cafés die een boete hebben gekregen omdat er binnen werd gerookt, maar die boete niet hebben betaald. Dat cijfer bevestigt kamerlid Stefaan Van Hecke (Groen).

17 reacties

 • Muu Muufley

  1 jaar geleden
  Natacha Verpoort dus Vlaanderen doet het goed. U bent roker? U hebt niets te zeggen.
 • Edmond Dillien

  1 jaar geleden
  Rij maar eens per ongeluk in de Antwerpse LEZ binnen, het zal heel wat anders zijn dan seponeren, denk ik.Iedere Belg is gelijk voor de wet, of ze nu 1 of 2 nationaliteiten hebben, maar de eene al wat meer dan de andere, zekers. En dit zottekesspel word natuurlijk in de hand gewerkt door het opsplitsen en verdelen in de verschillende regio's, wij zullen wel maar weer betalen voor alles de rest van België doet zo maar iets weer maar eens met dank aan de overtollige politici die dit tolereren.
 • Straight on No way back

  1 jaar geleden
  Toch typisch in België, enkel in VLAANDEREN worden wij bestraft de anderen doen wat ze willen!
 • Jacques Deceuninck

  1 jaar geleden
  Duidelijkste bewijs dat België niet meer bestaat. Bepaalde art. 1 van de grondwet immers niet dat alle belgen gelijk zijn voor de wet???
 • Lucas Vissers

  1 jaar geleden
  In Henegouwen tegen de Franse grens zitten ze nog gewoon te roken op café ! Blijkbaar hebben ze daar geen last van controles ! België zit toch raar mekaar ! Ik als niet roker vind roken op café nog altijd beter dan het regulariseren van drugs !
 1. Beruchte Brusselse avondklok verdwijnt, maar politiezones reageren gemengd: “Had wel het voordeel van de duidelijkheid”
  Brussels Gewest

  Beruchte Brusselse avondklok verdwijnt, maar politiezo­nes reageren gemengd: “Had wel het voordeel van de duidelijk­heid”

  De veelbesproken Brusselse avondklok van 22 uur tot 6 uur gaat na een half jaar op de schop. Verlossend, niet alleen voor de Brusselaars, maar ook voor de politiezones Brussel - Zuid en Brussel Hoofdstad - Elsene. Maar ze moeten hiermee wel een nuttig en duidelijk handhavingsinstrument afgeven. Het plaatsvervangende samenscholingsverbod roept vragen op. Volgende week beslist Brussel over mogelijke lokale alternatieven op de regel die het Overlegcomité voor het hele land vastlegde. “Het samenscholingsverbod handhaven is niet zo zwart-wit als het op papier lijkt.”
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. ‘Taxiverkrachter’ sloeg nog vaker toe dan gedacht: nieuw dossier ingeleid voor rechtbank
  Brussel

  ‘Taxiver­krach­ter’ sloeg nog vaker toe dan gedacht: nieuw dossier ingeleid voor rechtbank

  In Brussel is een nieuw proces van start gegaan tegen de ‘taxiverkrachter’ die vorig jaar nog veroordeeld werd tot 12 jaar cel voor de verkrachting en aanranding van acht jonge vrouwen. De man staat opnieuw terecht voor de verkrachting van een jonge studente. Zijn advocaat vraagt een tegenexpertise van het DNA-rapport dat zijn cliënt linkt aan het slachtoffer en wil een deskundige aanstellen voor een nieuw psychiatrisch verslag. Het parket verzet zich tegen die vraag.
 2. Bestuurder ‘betrapt’ in lage-emissiezone... die pas vijfhonderd meter verder begint. “Velen weten niet dat boete onterecht is”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw/Anderlecht/Brussel

  Bestuurder ‘betrapt’ in la­ge-emissiezo­ne... die pas vijfhon­derd meter verder begint. “Velen weten niet dat boete onterecht is”

  Wie een boete krijgt in de lage-emissiezone (LEZ) in Brussel controleert best of de vaststellingen wel kloppen. Heel wat bestuurders kregen ten onrechte een boete van 350 euro toen ze via de Bergensesteenweg (N6)de hoofdstad binnen reden. “Ik zag als snel dat er iets fout was maar niet iedereen zoekt op waar die zone begint”, zegt Patrick Verheirstraeten.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil