Marie is als burgerlijke partij elke dag aanwezig op het proces van Eunice.
Volledig scherm
PREMIUM
Marie is als burgerlijke partij elke dag aanwezig op het proces van Eunice. © Marc Baert

Sekswerker Marie (65) getuigt over wantoestanden in Brabantwijk: “Het voelt hopeloos. Na de dood van Eunice is er niets veranderd”

Sint-Joost-ten-Node/SchaarbeekDeze week loopt het assisenproces rond de moord op sekswerker Eunice Osayande (23) ten einde. Maar is sinds haar moord in 2018 de situatie voor sekswerkers verbeterd in de Brabantwijk? We spraken met Marie (65), zij werkt al een dertigtal jaar in de buurt en vertegenwoordigt het collectief van sekswerkers Union des Travailleu(r)ses du Sexe organisé(e)s pour l’Indépendance (Utopsi). “De situatie gaat van kwaad naar erger. De vrouwen worden geconfronteerd met extreem geweld en hun menselijkheid wordt afgenomen.”

  1. AZ Jan Portaels stelt plannen nieuw ziekenhuis voor: “100 bedden minder, maar we blijven alle zorg wel aanbieden”
    PREMIUM

    AZ Jan Portaels stelt plannen nieuw ziekenhuis voor: “100 bedden minder, maar we blijven alle zorg wel aanbieden”

    Het Algemeen Ziekenhuis Jan Portaels in Vilvoorde heeft zondag – op de Dag van de Zorg – haar plannen van de nieuwbouw voorgesteld. Die komt op de CAT-site, net achter het treinstation. Hoewel het aantal bedden fors slinkt, garandeert kersvers directrice Sarah Stroo dat alle zorg aangeboden blijft. “De nieuwbouw is noodzakelijk voor onze omschakeling naar het ‘ziekenhuis van de toekomst’”, klinkt het.
    Vilvoorde