Uit een screening van Fedasil en Samusocial blijkt dat de meeste bewoners van het kraakpand in de Paleizenstraat asielzoekers zijn
Volledig scherm
Uit een screening van Fedasil en Samusocial blijkt dat de meeste bewoners van het kraakpand in de Paleizenstraat asielzoekers zijn © Marc Baert

Screening toont aan dat meeste bewoners kraakpand Paleizenstraat asielzoekers zijn: “Het is nu aan de federale regering”

SchaarbeekDe meerderheid van de bewoners van het kraakpand in de Paleizenstraat in Schaarbeek blijken asielzoekers te zijn. Dat blijkt uit een telling van Fedasil et Samusocial. Burgemeester van Schaarbeek Cécile Jodogne (DéFI) vraagt daarom opnieuw dat de federale regering met een oplossing komt voor de “onmenselijke situatie” in het gebouw.

  1. GRUUN stopt met koffiebar na klacht van ‘bovenbuur’: “Straf dat hij ons weg wil, want de man woont hier eigenlijk niet”
    PREMIUM

    GRUUN stopt met koffiebar na klacht van ‘bovenbuur’: “Straf dat hij ons weg wil, want de man woont hier eigenlijk niet”

    Na bijna vijf jaar komt er een einde aan de hippe koffiebar van GRUUN. Na een klacht van een bovenbuur oordeelde het vredegerecht dat het horecagedeelte de deuren moet sluiten, waardoor enkel nog de plantenwinkel kan blijven bestaan. “Heel jammer dat wij de dupe zijn van een geschil waar we zelf niets aan kunnen doen”, klinkt het. “Al opent dit ook deuren.”
    Brussel