De blijvende ellende in Brussel Noord:
Volledig scherm
De blijvende ellende in Brussel Noord: © Baert Marc

“Schurft, malaria en tuberculose in Noordstation”: chauffeurs De Lijn vrezen voor eigen gezondheid

De plek onder het Noordstation waar transmigranten verblijven, lijkt al maanden op een vluchtelingenkamp in het hart van de stad. Nu zouden er ook ziekten als schurft, tuberculose en malaria uitgebroken zijn. De buschauffeurs van De Lijn vrezen voor hun eigen gezondheid. 

21 reacties

 • Hilde Beckers

  2 jaar geleden
  Er is een camionette van Dokters van de Wereld Médecins du Monde maar die mensen kunnen ook niet alles doen. Het lijkt er op een festival van de armoede, verschrikkelijke urinegeur en ook andere geuren. Ze krijgen eten van vrijwilligers? Jonge mensen veelal tussen 20 en 35 die in de beste jaren van hun leven ziektes opdoen... En dat belooft. Ze zullen zeker nooit kunnen werken tot 67 jaar. Op dit moment wordt men er nog niet bestolen maar de stank is er niet te harden.
 • Gert De Vries

  2 jaar geleden
  Bedankt Theo Francken, i.p.v. ze op te pakken en na een maand (zonder asiel aanvragen) terug naar hun land te sturen, heeft u ze gewoon laten rondlopen. Niet slim, zo blijkt
 • Marianne Van den Lemmer

  2 jaar geleden
  Ik schaam me kapot voor mijn buitenlandse vrienden. Maar dit is het nieuwe 'normaal'. Dank aan Groen en SPA en PVDA!
 • Jeroen Deschrijver

  2 jaar geleden
  Brussels hoofdstedelijke gewest! Prachtige politiek is dat. De hoofdstad van Europa is een schande. En de politiek kijkt de andere kant op. Het is altijd iemand anders zijn fout. Niemand neemt zijn verantwoordelijkheid op. Schande!
 • heinz wolf

  2 jaar geleden
  Vanuit het Noord Station vertrekt ook de shuttletrein naar "Brussels International Airport". Het is een tijd geleden dat we terug kwamen van een verblijf in het buitenland. We wilden in het station naar de wc maar als we toen al de toestanden zagen hebben we ons liever, al dan niet met buikkrampen, tot naar huis gered. Dus, internationale verspreiding van ziektes gegarandeerd.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.