Schokkende beelden aan Klein Kasteeltje: “Je slaat op de vlucht voor de taliban en wordt dan zo behandeld”

BrusselDe situatie aan aanmeldcentrum Klein Kasteeltje in Brussel wordt dag na dag prangender. Asielzoekers en vluchtelingen hopen er een opvangplek te bemachtigen, maar de aanhoudende opvangcrisis gooit roet in het eten. Ondertussen trekt ngo Dokters van de Wereld nog maar eens aan de alarmbel, deze keer met onthutsende beelden waarop te zien is hoe een man eerstelijnshulp toegediend krijgt op het voetpad.

 1. Ook in beroep dreigen strenge straffen voor SS-cipiers: “Vleugel-D was een regelrechte hel”
  Vorst

  Ook in beroep dreigen strenge straffen voor SS-ci­piers: “Vleu­gel-D was een regelrech­te hel”

  Voor het Brusselse hof van beroep zijn celstraffen van twee tot twintig maanden cel. met uitstel gevorderd voor 14 cipiers en een directrice van de gevangenis van Vorst. De beklaagden staan terecht voor feiten van fysiek en moreel geweld tegen gedetineerden in 2014 en 2015. Voor sommige beklaagden eiste de advocaat-generaal gedeeltelijk uitstel van straf, voor andere een volledig uitstel.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 1. INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidnemend burgemeester van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”
  PREMIUM
  Ganshoren

  INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidne­mend burgemees­ter van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”

  De burgemeesterssjerp van de Brusselse gemeente Ganshoren geeft hij weldra door aan Jean-Paul Van Laethem, maar van een exit uit het politieke leven wil Pierre Kompany (74) nog lang niet weten. De eerste zwarte burgemeester van ons land wil zich blijven focussen op de samenwerking tussen België en Congo, maar ook – en vooral – op zijn familie. “De wil en discipline om te slagen in zijn werk: dat heeft Vincent van mij.”
 2. Man in coma geslagen met fles lachgas: drie verdachten in de cel voor poging doodslag
  Anderlecht/Affligem

  Man in coma geslagen met fles lachgas: drie verdachten in de cel voor poging doodslag

  Drie mannen uit Anderlecht zitten sinds maandag in de cel nadat ze afgelopen weekend betrokken waren bij een gewelddadig incident in Affligem. Ze zouden een man op het hoofd hebben geslagen met een bus lachgas. Dat meldt de krant ‘La Capitale’ en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. De drie zijn in verdenking gesteld voor poging tot doodslag en verschijnen op 25 mei voor de raadkamer, aldus het parket.