Schepen Sihame Haddioui (Ecolo) - Schepen Michel De Herde (DéFi)
Volledig scherm
Schepen Sihame Haddioui (Ecolo) - Schepen Michel De Herde (DéFi) © Belga

Schepen Sihame Haddioui dient klacht in tegen collega voor seksueel grensoverschrijdend gedrag: “Ze was bang dat niemand haar zou geloven”

BrusselSihame Haddioui (Ecolo), schepen van Gelijke Kansen en Franstalige Cultuur in Schaarbeek, heeft maandag officieel klacht ingediend tegen collega Michel De Herde (DéFi) voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en aantasting van de eerbaarheid. De Herde ontkent de aantijgingen. De klacht komt er enkele maanden nadat beide schepenen in gesprek zijn gegaan met Cécile Jodogne (DéFi), burgemeester van Schaarbeek.

  1. Ex-zangcoach van Studio 100 in opspraak wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag: “Ik heb het ondergaan als een pop”

    Ex-zang­coach van Studio 100 in opspraak wegens seksueel grensover­schrij­dend gedrag: “Ik heb het ondergaan als een pop”

    De bezieler van het Studio 100-koor moest in 2018 opstappen nadat meisjes hem hadden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Na een bemiddeling zou zangcoach A. nooit meer in het koorcircuit of met minderjarigen mogen werken. Maar daar lijkt hij zich niet aan te houden, zo schrijft De Morgen. Singing Factory reageert bij VTM Nieuws. “De samenwerking met de betrokken persoon onmiddellijk stopgezet”, klinkt het.