Saskia Kerkhofs
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Kerkhofs © Marc Baert

Saskia Kerkhofs (42) verdedigt verkrachters en moordenaars: “Mensen begrijpen soms niet hoe ik het kan opnemen voor ‘dat monster’”

Brussel/VilvoordeVan gruwelijke verkrachtingen tot de ergste moorddossiers. Toch zegt Saskia Kerkhofs (42) tegen geen enkele cliënt bij voorbaat neen. “Ze moeten wel meewerken. Als ik bij hen niet dezelfde energie voel als bij mij stopt het”, klinkt het resoluut bij de Brusselse strafpleitster. Een geboren strafpleitster met een duidelijke mening waarvoor de cliënt altijd op de eerste plaats komt.

 1. Pedofiel misbruikt 18 jaar lang kinderen op horrorcamping: “Hopelijk worden zij beter geholpen dan ik vroeger”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode/Londerzeel

  Pedofiel misbruikt 18 jaar lang kinderen op horrorcam­ping: “Hopelijk worden zij beter geholpen dan ik vroeger”

  Hij werkte zich in gezinnen binnen als een soort tweede opa. Eerst won hij het vertrouwen van de ouders, om vervolgens hun jonge dochtertjes gruwelijk te misbruiken. Twintig jaar lang deed Antoon L. (61) uit Sint-Genesius-Rode niets anders dan kinderen aanranden en verkrachten. Om hun stilzwijgen te verzekeren, ging hij heel ver. “Als je hier iets van zegt, doe ik hetzelfde bij jouw zusje”, beet hij hen toe. En dan rest de vraag nog hoeveel van zijn slachtoffers vandaag de dag nog steeds niet gekend zijn bij het gerecht.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.