Vanuit het hoge appartementsblok gooiden daders glazen flessen naar de brandweer en de politie
Volledig scherm
Vanuit het hoge appartementsblok gooiden daders glazen flessen naar de brandweer en de politie © Marc Baert

Samenscholingsverbod nadat brandweer werd aangevallen tijdens blussen: “Werden we hier in de val gelokt?”

Jongeren uit Molenbeek hebben de brandweer vannacht vanaf een dak bekogeld met glazen flessen. De brandweer kwam een brandende vuilniscontainer blussen. “De containers stonden op de weg. Werden we hier bewust in de val gelokt?”, klinkt het. Het incident krijgt nu ook een staartje. Er geldt vanaf vanavond een samenscholingsverbod in de Molenbeekse wijk. Je mag er niet samenkomen met meer dan drie personen tussen 22 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s morgens, en dat voor de komende twee maanden.

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.