Kinga Poplawska, werd schuldig bevonden aan het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood.
Volledig scherm
Kinga Poplawska, werd schuldig bevonden aan het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood. © BELGA

Ruzie onder Polen escaleert: kwartet veroordeeld voor moord op landgenoot

LakenHubert Mystkowski en Lukasz Sredzinski zijn donderdagochtend vroeg door het Brusselse assisenhof veroordeeld tot 20 jaar cel voor de moord op Sebastian Hurcewicz. Daniel Poplawski en Monika Nazarczuk moeten tien jaar de cel in. Een dag eerder werden zij schuldig bevonden aan de moord.

 1. Brusselse regering gaat niet in beroep tegen hoofddoekenvonnis MIVB, maar “verbod op levensbeschouwelijke tekens is de regel”
  Brussels Gewest

  Brusselse regering gaat niet in beroep tegen hoofddoe­ken­von­nis MIVB, maar “verbod op levensbe­schou­we­lij­ke tekens is de regel”

  De Brusselse regering gaat niet in beroep tegen de veroordeling voor discriminatie die de MIVB vorige maand kreeg van de arbeidsrechtbank. Met haar beslissing zet de Brusselse regering wel de deur op een kier voor het dragen van levensbeschouwelijke tekens in de ‘back office’ van overheidsdiensten. Voor wie in contact komt met het publiek of een gezagsfunctie heeft, blijft de exclusieve neutraliteit gelden.
 2. Verpleegkundigen en zorgpersoneel verzamelen in Brussel voor een ‘SOS’
  Brussel

  Verpleeg­kun­di­gen en zorgperso­neel verzamelen in Brussel voor een ‘SOS’

  Tientallen verpleegkundigen en zorgpersoneel verzamelden zondag vanaf 14 uur op de Kunstberg in Brussel om hun woede te uiten en te waarschuwen voor de verslechtering van de zorg als hun beroep niet structureel wordt opgewaardeerd. Onder het motto “zorgpersoneel in nood” slaakten ze een SOS en zwaaiden met spandoeken waarvan een aantal rechtstreeks de regering en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke interpelleerden.