MIVB installeert perronranden om de toegang tot haar trams te vergemakkelijken
Volledig scherm
MIVB installeert perronranden om de toegang tot haar trams te vergemakkelijken © Marc Baert

Rubberen boorden maken Brusselse trams toegankelijker voor rolstoelgebruikers

Brussels GewestDe Brusselse openbaar vervoermaatschappij MIVB heeft woensdag samen met Collectif Accessibilité Wallonie Bruxelles (CAWaB) een nieuwe oplossing voorgesteld om mensen met een beperkte mobiliteit vlot op en af de tram te helpen. 

 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. Brusselse regering levert negatief advies voor herinrichting Noordelijke Ring
  Brussels Gewest

  Brusselse regering levert negatief advies voor herinrich­ting Noordelij­ke Ring

  De Brusselse regering heeft een negatief advies uitgebracht over de tweede versie van de scopingnota over de herinrichting van de Noordelijke Ring. Brussel benadrukt zich in principe niet te verzetten tegen het project, maar wil een echte co-constructie zien en meer ambitie in de alternatieven met minder verkeer, meer in lijn met de gemeenschappelijke doelen van de twee gewesten op vlak van klimaat, verbetering van de luchtkwaliteit en de leefbaarheid en de verkeersveiligheid, luidt het donderdag in een mededeling.
 3. Applaus, tranen van geluk en onzekerheid bij sans-papiers na opschorting hongerstaking: “We willen niet sterven. Maar de strijd gaat door”
  PREMIUM
  Brussel

  Applaus, tranen van geluk en onzeker­heid bij sans-pa­piers na opschor­ting hongersta­king: “We willen niet sterven. Maar de strijd gaat door”

  Applaus, vele woorden van dank voor de hulpverleners en vooral veel tranen van geluk. De honger- en dorststaking in de Begijnhofkerk is woensdagnamiddag met een emotionele ontlading opgeschort. Wekenlang aten de sans-papiers niet, dagenlang werd er niet gedronken. Maar de vreugde moest al snel ook weer plaatsruimen voor onzekerheid.