De rookpluim was tot even buiten de Kuregemwijk te zien.
Volledig scherm
De rookpluim was tot even buiten de Kuregemwijk te zien. © SV

Rookpluim boven Anderlecht: geen gewonden bij brand in Clemenceaulaan

AnderlechtEr is donderdagavond opnieuw brand uitgebroken in Anderlecht. Rond 17 uur verscheen een donkere rookpluim boven de Kuregemwijk. 

 1. Drama in Anderlecht legt structurele huisvestingsproblemen in Brussel bloot: “Veel huurders durven geen klacht in te dienen”
  PREMIUM
  Anderlecht

  Drama in Anderlecht legt structure­le huisves­tings­pro­ble­men in Brussel bloot: “Veel huurders durven geen klacht in te dienen”

  Het drama in Anderlecht doet vragen rijzen over de staat en veiligheid van oude (huur)woningen in het Brusselse. Beetje bij beetje komt aan de oppervlakte dat het pand waar de ramp zich maandag afspeelde om verschillende redenen niet opgewassen was tegen een brand van dit kaliber. Veel huurders in gelijkaardige gebouwen durven de gebrekkige toestand van hun huurwoning niet aan te kaarten bij gewestelijke instanties. “Ze vrezen problemen met de verhuurder. Maar daardoor blijven mogelijk levensbedreigende toestanden onder de radar.”
 2. REPORTAGE. Kroniek van een krimpende hoop: vader en dochter ontsnappen niet aan dodelijke vuurgloed in Anderlecht
  PREMIUM
  Anderlecht

  REPORTAGE. Kroniek van een krimpende hoop: vader en dochter ontsnappen niet aan dodelijke vuurgloed in Anderlecht

  De Heyvaerstraat in Anderlecht was dinsdag na de hevige brand het decor van een schemerzone tussen angst en feiten. Minuut na minuut werd de diepste vrees van de familie van Alseny en Fatoumata Sylla meer en meer werkelijkheid. Ter plekke ontvouwde zich een kroniek van een krimpende hoop. “Hij had er alles voor over om het leven van zijn kinderen op te bouwen. Maar hij is er niet meer.”
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein