Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Rookmelder en alerte buren voorkomen beginnende brand: “De hond van de bewoners was duidelijk opgelucht dat we hem konden bevrijden”

Sint-Agatha-BerchemDe Brusselse brandweerdienst heeft deze morgen een interventie gehad in een appartement dichtbij het Jean Monnetpark in Sint-Agatha-Berchem. Daar ging een brandalarm af en alerte buren hadden de hulpdiensten gewaarschuwd. Eenmaal ter plaatse bleek er inderdaad een brandgeur te zijn, maar de brandweer kon gelukkig het ontstaan van een echte brand op tijd vermijden. Bovendien haalden ze de hond van de bewoners, die op dat moment alleen was in het appartement, uit de benarde situatie.

 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 2. Delphine Nkansa, Rani Rosius en Hanne Claes snel op IFAM, Jolien Boumkwo sterk met de kogel
  indooratletiek

  Delphine Nkansa, Rani Rosius en Hanne Claes snel op IFAM, Jolien Boumkwo sterk met de kogel

  De IFAM in zaal trekt misschien minder toppers naar Gent dan in de zomer naar Oordegem, maar er vallen toch altijd wel limieten op te tekenen voor internationale kampioenschappen. Dit keer bleken Delphine Nkansa en Rani Rosius aan het feest op de 60m. Nkansa voldeed zelfs in haar reeks aan de limiet van 7.22 en deed daar nog één honderdste vanaf in de finale. Rosius toonde zich vooral in de reeksen met 7.23.
 1. Harmonie en fanfare serveerden filmmuziek in 't Vondel
  Halle

  Harmonie en fanfare serveerden filmmuziek in 't Vondel

  De Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia en de Koninklijke Sint-Martinusfanfare van Halle stonden voor de tweede keer samen op het podium. Deze keer vulden ze CC’t Vondel met een concert vol filmmuziek. James Bond, Kuifje, Ratatouille, Tarzan en andere helden waren van de partij. Blikvangers in het tweede deel waren Guardians of the Galaxy, fragmenten uit de musical Daens van Dirk Brossé en Atlas van Coldplay. De Pirates of the Caribbean zorgden voor een stevige afsluiter. Voor de gelegenheid stond het vijftigkoppige orkest onder leiding van gastdirigent Jan Huysentruyt. Beide verenigingen zijn binnenkort opnieuw te horen tijdens de aperitiefconcerten op de Grote Markt van Halle: de fanfare op zondag 14 mei om 11 uur en de harmonie op zaterdag 27 mei om 19 uur. Wie graag wil meespelen, kan contact nemen via info@khhalle.be en sintmartinusfanfare@hotmail.com.