Sammy Mahdi weer op de schoolbanken.
Volledig scherm
PREMIUM
Sammy Mahdi weer op de schoolbanken. © Marc Baert

RODE NEUZEN-INTERVIEW met Sammy Mahdi: “Je kwam niet naar het spaghettifestijn voor de spaghetti. Je kwam terug voor meneer Gatz”

Vilvoorde/OudergemLeerkrachten zijn helden. Ze dragen niet gewoon informatie over. Ze doen zoveel meer dan dat. Als kind zit je uren, dagen, weken en maanden op de banken bij je leerkrachten. Dat zij je mee vormen is een understatement. Sommigen onder hen zijn nog dat tikkeltje meer. Ze zijn geen leerkrachten maar helden. Meestal zonder dat ze het zelf beseffen. Ook Sammy Mahdi (33) had zo’n super leerkracht die hem voor altijd zal bijblijven. Zijn herinneringen brengen ons naar het Lutgardiscollege in Oudergem. De leerkracht die Sammy Mahdi mee vormde tot de staatssecretaris, slash columnist, slash schrijver die hij nu is, is meneer Mark Gatz.

 1. Mazette gooit binnenkort deuren open in Marollen: “Kruisbestuiving tussen brouwerij, bakkerij, café en restaurant”
  PREMIUM
  Brussel

  Mazette gooit binnenkort deuren open in Marollen: “Kruisbe­stui­ving tussen brouwerij, bakkerij, café en restaurant”

  Een brouwerij, een bakkerij, een café en een restaurant: met Mazette waait er vanaf februari een frisse wind op het Vossenplein in de Marollen. Een Brussels viertal zorgt er voor een onuitgegeven kruisbestuiving tussen verschillende producten, met zuurdesem als rode draad. De coöperatieve brouwerij zet bovendien sterk in op lokale en duurzame accenten.
 1. Union wint de eerste helft tegen Seraing, dinsdag volgt de tweede. Trainer Felice Mazzu: “We gaan goed voorbereid moeten zijn”
  voetbal 1A

  Union wint de eerste helft tegen Seraing, dinsdag volgt de tweede. Trainer Felice Mazzu: “We gaan goed voorbereid moeten zijn”

  In een eerste helft die amper goed te volgen was door de dichte mist liet competitieleider Union tweemaal het net trillen. Voor het eerst op het hoogste niveau wisten Undav en Vanzeir in dezelfde match te scoren. Een feestje na het laatste fluitsignaal kwam er simpelweg niet omdat scheidsrechter De Cremer besliste dat er na de pauze niet voortgespeeld kon worden. Dinsdagavond volgt de tweede helft.