Rijdend pak friet cruiset in 3D door Brusselse straten
Volledig scherm
Rijdend pak friet cruiset in 3D door Brusselse straten © MIVB

Rijdend pak friet cruiset in 3D door Brusselse straten

Brussels GewestDe 3D-artiest Ian Padgham laat ter gelegenheid van de nationale feestdag een rijdend pak friet over het MIVB-net sporen. Het gaat om een 3D-kunstwerk, dus je zal de frieten niet echt tegenkomen in de Brusselse straten.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Horeca, sport of cultuur in Brussel? Vanaf 1 oktober enkel met Covid Safe Ticket: “Willen zo besmettingscijfers onder controle houden”
  brussels gewest

  Horeca, sport of cultuur in Brussel? Vanaf 1 oktober enkel met Covid Safe Ticket: “Willen zo besmet­tings­cij­fers onder controle houden”

  Wat al even in de sterren geschreven stond, is nu ook officieel: het Brussels Gewest breidt het gebruik van het Covid Safe Ticket uit naar cafés en restaurants, sport- en fitnesscentra, het nachtleven, musea, theater- en filmzalen en bepaalde evenementen. De uitbreiding van het CST in Brussel gaat in oktober in en blijft tot het einde van het jaar van kracht.
 2. Justine Vanhaevermaet bereidt zich na debuut bij Reading voor op WK-kwalificatie met Red Flames:
“Het wereldkampioenschap is ons doel”
  vrouwenvoetbal

  Justine Vanhaever­maet bereidt zich na debuut bij Reading voor op WK-kwalifica­tie met Red Flames: “Het wereldkam­pi­oen­schap is ons doel”

  Justine Vanhaevermaet verliet deze zomer het Noorse Lillestrøm voor een avontuur in Engeland bij Reading. Daar debuteerde ze afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Arsenal op een moment dat de 0-4-nederlaag al een feit was, maar de 29-jarige Sint-Niklase kreeg uitsluitend positieve reacties na afloop. Een zeer welgekomen vertrouwensboost voor de Red Flame met het oog op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Polen en Albanië die de komende dagen staan geprogrammeerd.